Harry Kane donio u Minhen "prokletstvo" iz Tottenhama, Dani Olmo "masakrirao" Bayern!

Leipzig osvojio njemački Superkup

Harry Kane donio u Minhen "prokletstvo" iz Tottenhama, Dani Olmo "masakrirao" Bayern!

Endin Čaušević

U večeri koja je trebala biti najljepša fudbalska priča za Harryja Kanea sve se pretvorilo u noćnu moru jer je Leipzig u finalu njemačkog Superkupa na Allianz Areni pobijedio Bayern s ubjedljivih 3:0, a utakmicu karijere odigrao je Dani Olmo.

Bayern je imao ulogu velikog favorita u večerašnjem meču i navijači ovog kluba bili su sigurni da će Bavarci s novim peharom otvoriti sezonu, no itekako su se prevarili.

Sve je bilo u znaku Harryja Kanea koji je danas potpisao za Bayern u transferu vrijednom 110 miliona eura. Došao je iz Tottenhama da konačno osvoji trofej u svojoj karijeri i svi su vjerovali da će se to desiti već večeras, ali igrači Leipziga su imali drugačiji plan.

Gosti su utišali Allianz Arenu već u trećoj minuti kada je Dani Olmo zabio sjajan gol nakon asistencije Henrichsa za 0:1 na semaforu.

[twitter]https://twitter.com/Reinaldodcg9/status/1690435420612419584[/twitter]

Oglasi

Bayern je nakon toga krenuo veoma ofanzivno. Domaći su imali nekoliko velikih prilika, ali nisu dali gol. To im se osvetilo u najgorem trenutku jer ih je Leipzig kaznio za sve te promašaje.

Naime, gosti su u 44. minuti poveli sa 2:0 kada je Olmo nevjerovatnim driblingom prevario dvojicu igrača Bayerna, a potom je sjajno poslao loptu u mrežu domaćih za novi muk Allianz Arene.

[twitter]https://twitter.com/Reinaldodcg9/status/1690446151089106944[/twitter]

Thomas Tuchel je bacio u drugom dijelu sve karte u napad. Bayern je u prvih deset minuta drugog dijela propustio barem pet zicera i nevjerovatno je da lopta nije završila u mreži gostiju.

No, kako to biva u fudbalu Leipzig je ponovo žestoko kaznio Bayern za promašaje kada je Dani Olmo krunisao utakmicu karijere hat-trickom.

Oglasi

Gosti su u 68. minuti došli do penala jer je Mazraoui igrao rukom, a Olmo je bio taj koji je s bijele tačke zabio pogodak za 3:0.

Iako je Tuchel i Kanea poslao na teren na kraju gol Leipziga bio je kao začaran. Nestvarno je šta su igrači Bayerna sve promašili večeras, dok je Leipzig to u svakoj pruženoj prilici brutalno kažnjavao.

Na kraju je ostalo 3:0 i trofej njemačkog Superkupa ide u Leipzig, a na osvajanje prvog trofeja u karijeri Kane će morati još da pričeka neko vrijeme.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, to su navijači Tottenhama s oduševljenjem dočekali, a svom dojučerašnjem kapitenu poručili su da ga prati prokletstvo neosvajanja trofeja i u Bayernu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krajinausrcu73
Uljepša mi Bayern veče...samo tako nastavite .
2 1
krems_krems12
Tuchel nije kalibar za Bayern. Previse potrosen lik, skontan u svakom taktickom smislu. Prosle godine Bayern bez napadaca puno jacu ekipu RB Leipziga je natrpao 5-2. Veceras ocajna predstava. Tuchela je upotpunosti nadmudrio kolega sa klupe. Sa njim ce Bayern biti katastrofalan ove sezone.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti