Ljetos izabran na NBA draftu, a uskoro u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine
FOTO: EPA

Procedura počela

Ljetos izabran na NBA draftu, a uskoro u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre porazom u finalu do domaćina Poljske 76:72, ali u KSBiH nastavljaju s aktivnostima.

Dok selektor Bećiragić nastavlja raditi na pripremama za kvalifikacije za Eurobasket, stižu nam sjajne vijesti.

Naš portal je došao do informacije da bi Tarik Bibreović koji je ljetos izabran na NBA draftu od strane Memphisa mogao zaigrati za našu selekciju.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo selektora Bećiragića koji je potvrdio informaciju.

"Da, započeli smo proceduru da Tarik bude dio našeg tima", kratko je rekao Bećiragić za SportSport.ba

Oglasi

Tarik Biberović je bio među najtalentovanijim koašrkašima Evropa, a to govori i podatak da je već kao tinejdžer imao minutažu u velikom Fenerbahceu.

Odlaskom u turski Fenerbahce prije nekliko sezona Biberović je promijenio sportsko državljanstvo i postao turski igrač. Biberović, međutim, zvanično nije nastupao niti za jednu selekciju Turske što je olakšavajuča činjenica.

Ono što je prednost Bosne i Hercegovine je FIBA pravilnik prema kojem Biberović može da se "vrati" u administrativni prostor kao bh. igrać jer bi to bio njegov povratak u zemlju porijekla.

Tarik je od 2018. godine član turskog velikana. Visok je 201 centimetar. U protekloj sezoni Eurolige u 12 nastupa bilježio je prosjek od 10,7 minuta i 2,9 poena.

Na draftu NBA lige, u junu, Biberovića su kao 56. izbor druge runde uzeli Memphis Grizzliesi.

Pored Biberovića u sličnoj situaciji je Nihad Đedović koji ima njemačko državljanstvo, ali nije igrao za selekciju Njemačke, tako da postoji mogućnost da se i on vrati prema pravilu
"porijekla".

Nadamo da će uskoro i Luka Garza biti bh. igrač da neće imati status naturoalizvoanog i onda bi se taj prostor naturalizacije otvorio za Johna Robersona.

Nurkić, Garza, Alibegović, Halilović, Musa, Biberović, Đedović, Roberson, Gegić, Atić, Lazić SLujemanović, Kamenjaš... i više nego ozbiljna selekcija!

Top Komentari

realista1982
Legendarna utakmica u Mejdanu,Nedžad Biberović (možda mu je otac?) Igrao za Zenicu Metalno,jedna od utakmica koju je Sloboda u prvoj četvrtini riješila ...iz neke dosade čitav Mejdan počinje navijati BIBERE BIBERE BIBERE NAPUŠI SE K.....E I tako do kraja utakmice ...Poslije utakmice svi u punom autobusu (dok na radiju ide vijest kako će utakmicu posebno pamtiti Biberović) ide ponovno navijanje cijelog Busa BIBERE BIBERE NAPUŠI SE...
3 0
user1594886815
Neka nama Vrabca kakav Tarik
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi