U Mostaru se opet slavi: Nove sjajne vijesti za navijače, ali i igrače Zrinjskog!

Pred evropsku jesen

U Mostaru se opet slavi: Nove sjajne vijesti za navijače, ali i igrače Zrinjskog!

Eldar Ganibegović

Proslavila su se u Mostaru sva tri cilja koja je po svom dolasku zacrtao trener Krunoslav Rendulić, a danas ponovo ima razloga da se slavi među navijačima, ali i igračima, stručnom štabu i čelnim ljudima Zrinjskog.

Ekipu Zrinjskog je Sergej Jakirović ostavio na prvom mjestu na tabeli nakon 19 kola kada je prošle sezone otišao u Rijeku, a kao njegov nasljednik stigao je Krunoslav Rendulić.

Pred ekipu su postavljena tri cilja - odbrana titule prvaka Bosne i Hercegovine, osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine, te plasman u grupnu fazu jednog od tri UEFA-ina takmičenja.

Sva tri cilja su ispunjena, a plasmanom u play-off Evropske lige osigurana je minimalno grupna faza Konferencijske lige, što je najveći klupski uspjeh za Zrinjski, ali i najveći uspjeh u historiji bh. klupskog fudbala.

Zrinjski je prvi meč play-offa za Evropsku ligu igrao prije dva dana u Linzu protiv LASK-a i zahvaljujući sjajnom golu Nemanje Bilbije ima čemu da se nada. Poražen je 2:1.

Bez obzira na ishod revanš utakmice koja će u Mostaru biti odigrana u četvrtak, 31. augusta 2023. godine, Zrinjski će ove sezone igrati još najmanje tri evropske utakmice na domaćem terenu, a povodom toga stiže još sjajnih vijesti - igrat će ih na svom stadionu, kako je SportSport.ba i najavio.

Oglasi

"Stadion HŠK Zrinjski dobio je odobrenje UEFA-e za odigravanje utakmica grupne faze u sezoni 2023/2024, zbog čega s velikim zadovoljstvom možemo potvrditi kako nas u Mostaru, nakon revanša protiv austrijskog LASK-a u četvrtak, čekaju minimalno još tri evropske utakmice, bez obzira na epilog play-offa za Evropsku ligu!

Nakon što smo u prethodnoj sezoni prvi put dobili zeleno svjetlo za odigravanje utakmica 3. kola kvalifikacija i play-offa, UEFA je ove sezone, nakon dodatnih napora, pozitivno ocijenila infrastrukturne pomake na otklanjanju objektivnih nedostatka sukladno UEFA pravilniku o stadionskoj infrastrukturi.

S obzirom na to da su uslovi za odigravanje evropskih utakmica iz godine u godinu sve zahtjevniji, ovu odluku vidimo kao poticaj za nastavak ulaganja u stadionsku infrastrukturu, a sve kako bi HŠK Zrinjski nastavio rasti i bio ono što jest", objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici bh. prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Stadion HŠK Zrinjski dobio je odobrenje UEFA-e za odigravanje utakmica grupne faze u sezoni 2023/2024, zbog čega s...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Saturday, August 26, 2023

Zrinjski je stigao odigrati i jedan meč u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone, te je s 3:1 savladao GOŠK, a sutra će u Mostaru gostovati Zvijezda 09 u okviru 5. kola. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Falsifikatori svega i svačega, stadion se zvao Bjeli brijeg i pravili su ga navijači Veleža za fudbalski klub Velež koji je prije toga igrao na starom veležovom stadionu koji je udaljen 100m od ovog stadiona i koji je pretvoren u stambeni dio. I dan danas taj dio grada se to zove staro veležovo. Čudi me pa ga niste još preimenovali u staro zrinjevsko. Tako su svi stadioni pravljeni za nekoga, bilino za čelik, grbavica za želju, tušanj za slobodu.... Aneks 7 dejtonskog, povratak svi na svoje! Vi nemate stadion niti ste ga ikad imali. Ovaj ste uzurpirali. OTETO-PROKLETO
4 5
user1676312914
Falsifikatori svegai svačega, to nije vaš stadion! Igrate na veležovom stadionu! OTETO-PROKLETO
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi