U Pragu sve osim normalan dan: U glavi hapšenje 250 Boysa, huligani Sparte traže osvetu!
FOTO: Cropix

Dinamo igra za grupnu fazu Europa lige

U Pragu sve osim normalan dan: U glavi hapšenje 250 Boysa, huligani Sparte traže osvetu!

Admin Čaušević

Dinamo će od 19 sati igrati revanš meč play-offa za Europa ligu, oko stadiona Letna je već sada opsadno stanje i praktično ne može ni muha proletiti da to policija ne zabilježi.

Maksimalno ozbiljno su shvatili navijačke nerede u kojim su učestvovali navijači Dinama u Atini prošlog mjeseca i već sada su za razliku od Grka spremni na svaki mogući scenarij.

Od ranih sati je angažovano na stotine policijaca koji pažljivo i pomnog prate dešavanja oko stadiona Letna, ali i širom Praga.

UEFA je zabranila gostovanje navijačima Dinama do kraja sezone i zagrebački klubl je uputio apel svojim pristalicama da putuju u češku prijestolnicu, ali lokalna policija ništa ne prepušta slučaju.

Češka policija je od jutarnjih sati na nogama

Zbog toga policija neće provoditi samo pojačane mjere nadzora u neposrednoj blizini stadiona, već i šire.

Oglasi

Mjere uključuju policijske snage iz interventne policije, kriminalističke policije, prometne policije, imigracijske policije, tim za borbu protiv sukoba i specijalnu jedinicu za nerede.

Osim toga, nekoliko desetaka službenika gradske policije Praga pomagat će policiji u nadzoru cestovnog prometa i održavanju javnog reda i mira.

Bad Blue Boysi u Pragu 2008. godine

Navijači Sparte su itekako željni osvete za 2008. godinu kada je oko 1.000 Bad Blue Boysa stiglo na gostovanje, a na kraju je uhapšeno oko njih 250.

Tada je u blizini stadiona došlo do žesotkog okršaja između navijača dva kluba. Bilo je to u 1. kolu nekadašnjeg Kupa UEFA.

Inače, i u Sparti su poduzeli dodatne mjere pa će tako svaki gledatelj prilikom ulaska na stadion morati ostaviti svoje puno ime i prezime te adresu stanovanja.

Na Letni je 2008. godine bilo oko 1000 pristalica Dinama

"UEFA apeluje na sve klubove koji će ugostiti zagrebački Dinamo da poduzmu dovoljne sigurnosne mjere koje bi dovele do toga da navijači Dinama zapravo ne budu na stadionu"

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Iz tog razloga smo poduzeli neke mjere. Aktivirali smo adresnu prodaju ulaznica, tako da svaka ulaznica mora biti povezana s imenom i prezimenom navijača koji u četvrtak ide na stadion Letna", saopšteno je iz Sparte.

Podsjećanja radi, Dinamo je na Maksimiru dobio prvi meč sa 3:1 te ima velike šanse da izbori grupnu fazu Europa lige.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
UEFA apeluje. Pa po kratkom postupku izbacite taj klub iz svih takmičenja
4 3
Drakula
BRAVO BBB NAJORGANIZOVZNIJA GRUPA U EVROPI
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi