Iz Berlina stižu fantastične vijesti, Tabaković je "prelomio": "Spreman sam igrati za BiH!"

Potvrdio za ugledni Kicker

Iz Berlina stižu fantastične vijesti, Tabaković je "prelomio": "Spreman sam igrati za BiH!"

Endin Čaušević

Haris Tabaković nedavno je iz Austrije Beč prešao u berlinsku Herthu gdje se već na startu sezone pokazao kao veliko pojačanje jer igra u sjajnoj formi. Tabaković je prije nekoliko dana dao intervju za ugledni Kicker, a ono što je rekao može itekako da raduje Mehu Kodru i Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji što prije treba krenuti u akciju.

Tabaković je nakon veoma drobre sezone odlučio da napusti bečku Austriju iako je u ovom klubu proveo samo jednu sezonu. No, kada je stigao poziv Herthe jednostavno nije mogao odbiti bez obzira što ovaj klub igra trenutno u Cvajti.

Da će biti veliko pojačanje Tabaković je pokazao već na startu sezone jer je na pet utakmica zabio čak pet golova i dodao tri asistencije, te se ispostavilo da je dolazak u Njemačku za njega bio pravi potez.

Također, ovaj 29-godišnjak odavno se povezuje i s reprezentacijom BiH iako je ranije prošao sve omladinske kategorije Švicarske, ali pravu šansu u seniorskom timu te reprezentacije još uvijek nije dobio.

Zbog toga je Tabaković na raspolaganju i da zaigra za Zmajeve, a intervju koji je dao uglednom Kickeru itekako je obradovao bh. navijače.

Oglasi

Tabaković je jasno poručio da bi vrlo rado obukao dres reprezentacije BiH što je jasan znak za naš Savez da mora što prije reagovati i iskoristiti tu situaciju jer sigurno da bi takav napadač itekako dobro došao Kodri.

"Imam dva pasoša. Igrao sam za omladinske selekcije Švicarske i tu je moj dom. No, imao sam uvijek vezu s Bosnom i Hercegovinom jer dva srca kucaju u mojim grudima", rekao je Tabaković za Kicker i dodao.

"NSBiH je pokazao interes, postoje neke formalnosti koje se moraju odraditi, ali sam spreman na to. Uvijek sam govorio da sam otvoren za obje selekcije i vidjet ćemo ko će prvi da reaguje. Ako su u NSBiH ozbiljni spreman sam da igra za državu mojih roditelja".

Tabaković se odvrnuo i na svoj nastup u Herthi gdje mu je saigrač Smail Prevljak, a kako stvari stoje uskoro bi mogli postati konkurencija i u bh. reprezentaciji.

"Cvajta je itekako izjednačena. Imamo solidnu ekipu i dobar kvalitet, ali vidi se da su stvari još uvijek veoma osjetljive nakon nekoliko teških godina. Bilo je dosta uspona i padova, ali siguran sam da će se to promijeniti i da će se klub vratiti gdje i pripada", zaključio je Tabaković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tabaković je ponikao u dresu Young Boysa, a u karijeri je igrao još za FC Wil, Grasshopers, Debrecen, Austria Lustenau i Austria Beč. Za mladu reprezentaciju Švicarske upisao je 15 nastupa i dao šest golova, no za A tim ove države nije igrao.

Top Komentari

Drakula
Drugim reprezentacija nije bomba kad nego igra u premier ligi,la ligi i slicno a zabija golove,kod nas bomba kad zabija u drugoj ligi. Bzs koliko smo nisko pali igraca za repke nemamo
3 0
velez mo
Zovite onoga crnca iz Ajaksa,što mu je majka mislim Sanela.Stari mu je Nigerijac,veznjak to je pojacanje i buducnost,sta je ovaj cekao 10 godina,nece ga Švica pa haj u Bosnu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi