Ismir Mirvić je posebno oduševljen jednim igračem Sarajeva: "Brz k'o munja"

"Brz ko munja"

Ismir Mirvić je posebno oduševljen jednim igračem Sarajeva: "Brz k'o munja"

Edmir Škorić

FK Sarajevo je protekle večeri slavio veliku pobjedu na Koševu pošto je u derbiju sedmog kola bh. Premijer lige sa 1:0 savladao Zrijnjski.

Sarajevo je imao dosta problema na početku sezone, ali brza reakcija Ismira Mirvića i promjene u stručnom štabu i sportskom menadžmentu dovele su do toga da ekipa postane jedan od glavnih favorita za titulu u samo nekoliko sedmica.

Dolaskom Simona Rožmana ekipa Sarajeva je postala strah i trepet za protivnike, uvezala nekoliko pobjeda, a jedini da kažemo negativan rezultat bio je u Gabeli kada je upisan remi protiv domaćeg GOŠK-a (2:2). Svi napravljeni potezi novog sportskog dirtektora Senijada Ibričića u dogovoru sa Rožmanom sada izgledaju kao dobri, iako će se naravno s prvom krizom u već uobičajenoj praksi pojaviti "more" negativnih komentara.

No, trenutno vlada velika pozitiva oko Sarajeva, a pobjeda nad Zrinjskim je samo dodatno uljepšala ljeto navijačima Sarajeva koji su sve ujedinjeniji nakon prethodnog bojkota zbog pojedinih osoba, uključujući i bivšeg trenera Mirzu Varešanovića.

Zadovoljan je i prvi čovjek kluba Ismir Mirvić, koji redovno putem društvenih mreža komentariše aktuelnosti vezane za svoj klub. Sada komentarisao objavu Sarajeva na Instagramu i pohvalio jednog od igrača.

Oglasi

Naime, FK Sarajevo je objavio trenutak kada je Adalberto Penaranda skrivio penal, a Renan Oliveira isti realizivao u 89. minuti za velika tri boda. Venecuelanac igra sve češće i bivši igrač Malage djeluje nezaustavljivo na terenu, čime je posebno impresionirao i Mirvića i Rožmana i sve navijače na Koševu.

"Vamos perrito. Brz ko munja, morali su te rušiti. Jedini izbor: Penal ili Goal", napisao je Mirvić na Instagramu.

Penaranda nije puno igrao na početku sezone, sakupio je 83 minute na četiri meča, te upisao i asistenciju. Protiv GOŠK-a i Slog niej bio u rosteru, ali je jučer ušao 25 minuta prije kraja i ispostavio se kao čovjek odluke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za očekivati je da ga već u narednim utakmicama vidimo kao startera, a naredni meč Sarajevo igra u Širokom Brijegu u petak od 20 sati. Biće to prilika da Sarajevo nastavi niz dobrih rezultata, ali Široki je često bio, naročito na Pecari, rival koji ne leži ekipi iz glavnog grada.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Panal ili gol ili sudija? Izaberem sudiju i dobijem ostalo.
1 6
zgembo.popuslic
Gol je tesko mogo biti jer je pao u cosku sesnesterca, metar od gol aut linije. Znaci i da je proso igraca imo bi mrtvi ugao, mogo bi samo neku povratnu odigrat. A penal 50/50, i da ga nije sviro, niko mu nista ne bi mogo zamjerit. Sarajevo imalo vise sansi mada je i Zrinjski pogodio precku. Ovo su utakmice gdje jedan potez odluci pobjednika i taj potez je sinoc otisao na stranu Sarajeva
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti