Gigović odsvirao kraj, pa dao igraču Širokog žuti karton, on u suzama jer propušta Borac

Na kraju derbija

Gigović odsvirao kraj, pa dao igraču Širokog žuti karton, on u suzama jer propušta Borac

Edmir Škorić

Utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo obilježila je velika pogreška gostujućeg golmana Šahinovića koji je praktično asistirao domaćem nogometašu za konačnih 1:0. 

Miloš Gigović je na Pecari sudio derbi osmog kola, a s obzirom na neke ranije propuste, svaka njegova odluka je pod posebnim povećalom. 

Nakon što je odsvirao kraj susreta, mladi igrač Širokog Brijega Capan je skinuo dres te ga dao dječaku koji je sakupljao lopte, a Gigović mu je pokazao javnu opomenu.

Capanu je ovo treći žuti karton zbog kojeg će propustiti meč protiv Borca koji je na programu u srijedu.

Da li je mladi fudbaler nešto rekao Gigoviću, odnosno zbog čega mu je dao žuti karton, vjerovatno će objasniti u svom izvještaju.

Oglasi

No, kako god, fudbaler Širokog je u suzama napustio teren i u svlačionicu otišao plačući, kada je shvatio šta se sve dogodilo i da ga neće biti u narednom duelu i još jednom derbiju njegovog tima koji je od večeras novi lider na tabeli.

Miloš Gigović jedan je od najkontroverznijih sudija  posljednjih sezona, pa samim tim su sve njegove odluke pod posebnim povećalom, a unatoč svemu ima veliku podršku Nogometnog saveza BiH. Osim toga sudiji iz Bosanske Gradiške povjerenje je ukazala i UEFA pa je delegiran na nekim utakmicama u mečevima kvalifikacija za UEFA-ina takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki i Borac zaostalu utakmicu 1. kola Premijer lige igra u srijedu od 18:30 sati, a Široki će biti oslabljen neigranjem mladog veznjaka zbog pomalo bizarnog kartona koji je večeras dobio.

Širokobriježani su trenutno na vrhu tabele sa 16 bodova, Sarajevo ima 13 bodova i utakmicu više, a treći je Borac sa 12 bodova, koji ima utakmicu manje od Širokog i čak dvije od Sarajeva. Sve u svemu, biće dosta uzbuđenja do kraja aktuelne premijerligaške sezone, a ne zaboravimo da nas očekuju i mečevi šesnaestine finala Kupa već naredne srijede.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Sve po direktivi ,teska sramota !
10 0
siroki1991
Hahaha, momak od 19g je u suzama izisao s terena, posebno su pazili Capan i Kpan da ne naprave faul niti da mrko pogledaju suce/protivnike i nije im imao kad dati zuti u igri, i pazi obrazlozenja u zapisniku “pred sucem skinuo dres” ali neka, ima Boga, padate na Peceri, a ycapi ce se ocistiti za nastavak sezone. Je li vas stid dusmani?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi