Alen Babić se pokajao i javno moli trenera Pijetraja za oprost: "Zaje**o sam, hoću se vratiti kući"
Foto - Instagram

Želi ponovo u pobjednički tim

Alen Babić se pokajao i javno moli trenera Pijetraja za oprost: "Zaje**o sam, hoću se vratiti kući"

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić (32) javno je zatražio oprost od svog dugogodišnjeg trenera Leonarda Pijetraja. Babić je napustio klub Leonardo neposredno pred meč za svjetsku titulu bridger kategorije protiv Lukasza Rozanskog i sada je svjestan da je napravio veliku grešku, te Pijetraja javno moli za oprost.

Alen Babić je uz poznatog hrvatskog trenera Leonarda Pijetraja stigao na bokserski vrh. Stekao je veliku popularnost u Engleskoj, no kada je dobio šansu da se bori za titulu bridger kategorije ostavio je Pijetraja i svoj klub, te je počeo posao s drugim ljudima.

Na kraju ga je to skupo koštalo. Meč u Poljskoj protiv Lukasa Rozanskog je izgubio nakon 50 sekundi, da bi se sada odlučio javno zamoliti trenera za oprost.

"Na ovoj slici sam bio na vrhu svijeta, par trenutaka nakon ove slike kreće kaos. Ispostavilo se da se sve otelo kontroli i da sam po ne znam koji put otišao u "crveno". Sve mogu sam, najjači sam, nitko mi ne treba i slični osjećaji su postali moja hrana, moja baterija - neiscrpna baterija, ili barem sam tako mislio. Ali... ona poznata "what comes up must come down" jel!?

"Moje dno se desilo u najgorem mogućem trenutku - u ringu pred borbu koja bi me lansirala u boksačku povijest pred očima cijele nacije. U najveću borbu života ušao sam s ljudima koji su iznevjerili moje puno povjerenje te su s osmijehom nestali iz mojeg života iste sekunde. Dok sam silazio iz ringa jedan čovjek mi je bio pred očima, moj mentor sa slike Leonard Pijetraj", napisao je Babić i traži od Pijetraja da ga vrati u dvoranu.

Oglasi

"Jbg. Zaje**o sam. Oprosti. Hoću se vratiti kući", poruka je Alena Babića.

Na ovoj slici sam bio na vrhu svijeta, par trenutaka nakon ove slike kreće kaos. Ispostavilo se da se sve otelo kontroli...

Posted by Alen Babić on Wednesday, November 1, 2023

Leonard Pijetraj je poznat kao čovjek koji drži do principa i koji ne prašta tako lako i vidjet ćemo kako će proći molba Alena Babića. Teško da će se saradnja nastaviti, ali iskreno pokajanje mu je upućeno.

The Savage je uz Filipa Hrgovića najbolji hrvatski bokser. U karijeri je odradio 12 borbi, većinu u teškoj kategoriji i na omjeru je od 12 pobjeda i jednog poraza.

Poznat je kao izuzetan udarač. Samo jedan meč u karijeri mu je išao na odluku sudija, a u karijeri je dobijao imena kao što su Shawndell Winters, Tom Little, Eric Molina, David Spilmont...

Top Komentari

Babajaga
Seljačina obicna
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi