Na Grbavici ujutro predstavljanje novog trenera - Arap preuzima Željezničar

Najavljena vanredna press konferencija

Na Grbavici ujutro predstavljanje novog trenera - Arap preuzima Željezničar

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Željezničar za sutra u 11:00 sati zakazao je vanrednu press konferenciju. Očekuje se da na njoj bude predstavljen novi trener i to 44-godišnji Abdulhakeem Al-Tuwaijri iz Saudijske Arabije.

Nakon poraza od Igmana u Konjicu razišli su se FK Željezničar i Nermin Bašić. Nakon toga Plavi su slavili protiv Sloge Meridian, a od sutra će imati novog trenera.

U Sarajevo je već stigao Abdulhakeem Al-Tuwaijri zajedno s dva pomoćnika, te se očekuje da sutra bude predstavljen kao novi trener sarajevskog velikana.

Zajedno sa svoja dva pomoćnika doputovao je u glavni grad Bosne i Hercegovine, a predstavljen će biti u Plavom salonu u 11 sati za kada je zakazana vanredna press konferencija.

Do sada je Al-Tuwaijri radio samo u praškoj Slaviji i to kao pomoćnik Mareku Jarolimu na osam mečeva, te Jindrichu Trpisovskom na 18. Ovo će mu, dakle, biti prvi put da samostalno vodi jedan tim.

Oglasi

Saznajemo i to da će u stručnom štabu ostati Hasagić kao trener golmana, te Hidić kao kondicioni trener.

Jedan od pomoćnika koji dolaze s Al-Tuwaijrijem je Luca Carlo Guerra koji je radio u Evertonu, Napoliju, FS Italije, Comu, Monzi i još nekim manje poznatim klubovima. 

Sutra će nakon press konferencije odmah biti održan trening, koji će posmatrati novi stručni štab FK Željezničar. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, teško je očekivati da će debitovati za vikend. Papirologija je problem i vidjet ćemo koliko će on i novi stručni štba morati čekati dozvolu. 

U narednoj utakmici FK Željezničar biti će gost banjalučkom Borcu. Upravo je Željezničar i jedini tim koji je u Premijer ligi BiH ove sezone uspio skinuti skalp Banjalučanima. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
Dolazi čovjek da se uči na njima hahahahahahahhahahahahahahahahhahaha
5 5
Brazuka
Zeljo sad ce još više ds te prate dusmani
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi