Bečanin koji je gađao džamiju u Kiseljaku doživio krah, a sada mu se u glavi vrti samo jedno...

Bečanin koji je gađao džamiju u Kiseljaku doživio krah, a sada mu se u glavi vrti samo jedno...

Edmir Škorić

Dejan Ljubičić je 26-godišnji fudbaler rođen u Beču, nastupa za Austriju i ima jednu jako veliku mrlju u historiji, pošto je snimljen kako gađa džamiju u Kiseljaku.

Prije nekoliko godina je Ljubičić bio akter nemilog događaja. Gađao je džamiju, pa se pravdao da je mislio kako je u pitanju pekara.

“Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, željeli smo nešto pojesti. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo je mračno", objasnio je tom prilikom, rekavši da poštuje svaku religiju i da ima dosta prijatelja muslimana.

On je u ljeto 2021. godine iz austrijske prešao u njemačku Bundesligu i potpisao ugovor s Koelnom. Još dok je igrao u Rapidu dobio je priliku da zaigra za selekciju Austrije, čiji je član bio redovno do sada.

Međutim, Ralf Rangnick ga je maknuo sa spiska igrača za utakmice u novembru. Veznjak Koelna imao je loše nastupe u ovom timu, pa ga je Rangnick odlučio "ohladiti", te ga izostaviti iz svoje nacionalne vrste.

Oglasi

Ljubičić je ispao iz prve postave Jarčeva prije nekoliko sedmica, sada i sa spiska austrijske reprezentacije, a strahuje da će propustiti i Evropsko prvenstvo u Njemačkoj na kojem će se Austrijanci naći.

Fudbaler je zabrinut, svjestan da bi ovo lako mogao biti trenutak istine za njega i da bi vrlo lako mogao propustiti nastup na Euru.

On je za Austriju odigrao devet utakmica i postigao jedan gol, a debitovao je 2021. godine. Posljednje tri utakmice Austrije je presjedio na klupi, a posljednji put na terenu u dresu nacionalnog tima bio u julu bio protiv Moldavije u prijateljskoj utakmici početkom septembra, kada je odigrao 35 minuta. Jedini gol dao je urpavo Moldaviji još 2021. godine u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Austrija 16. novembra gostuje Estoniji, a pet dana kasnije igra prijateljsku utakmicu protiv Njemačke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rangnickovi igrači su proslavili plasman na Euro proišlog mjeseca kada su u Bakuu savladali Azerbejdžan i osigurali drugo mjesto, a jedino je pitanje ko će na kraju biti prvi u grupi, oni ili Belgija, koja sada ima bod više.

U grupi su još bili Švedska, Azerbejdžan i Estonija i uglavnom niko nije mogao parirati Belgiji i Austriji koje će sigurno imati svoje šanse za što bolji plasman i na kontinentalnom prvenstvu narednog ljeta.

Top Komentari

ElvirBolic
Boli nas kufer za nekog nebitnog lika iz Austrije. Najgori portal ubjedljivo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi