Nakon što su razbili Zrinjski, igrači i navijači Veleža znali su to i da proslave

Rođeni imaju razloga za zadovoljstvo

Nakon što su razbili Zrinjski, igrači i navijači Veleža znali su to i da proslave

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Velež je večeras slavio protiv Zrinjskog u gradskom derbiju. Znali su to da proslave igrači i navijači ovog tima nakon utakmice.

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru su se večeras sastali Velež i Zrinjski. Domaći tim slavio je pobjedu rezultatom 3:0.

Strijelci za Rođene bili su Haskić i Guliashvili dva puta. Razloga za zadovoljstvo u crvenom dijelu Mostara itekako ima.

Nakon utakmice, jasno, uslijedilo je veliko slavlje. Igrači Veleža prišli su svojim navijačima koji su im pružali veliku podršku, te se pobjeda nad gradskim rivalom zajedno proslavila.

Ujedno treba reći da je ovo bila i prva pobjeda Veleža nad Zrinjskim nakon 2020. godine. Prije manje od mjesec dana Rođeni su od istog rivala poraženi s 3:0 i osveta je servirana vrlo brzo i to na isti način.

Oglasi

Rođeni dočekuju reprezentativnu pauzu u sjajnom raspoloženju, a po povratku će gostovati Širokom na Pecari, dok Zrinjski 22. igra zaostali meč sa Širokim kod kuće, a onda 25. novembra gostuje GOŠK-u u Gabeli. Uz to, imat će i duel sa AZ Alkmaarom u Evropi, čime će kompletirati ovaj za njih jako težak i naporan mjesec.

Red Army imao posebnu koreografiju 

Prije prvog prekida Red Army je priredio koreografiju kojom su obilježili akciju Četvrog korpusa Armije BiH iz 1994. godine pod nazivom "Jesen '94".

Počela je 11. novembra 1994. godine. Cilj operacije bilo je zauzimanje Podveležja i Veleža od Republike Srpske. Akcija je počela nakon odgađanja od nekoliko sedmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neka im Bog oprosti, ali narod neće. Neka ih kletve stignu, nemali sreće. Zbog svih onih što sada nisu sa nama, neka ih kroz život pate sram, bol i tama", pisalo je na paroli Red Armyja uz potpis "Jesen 94'".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Ovu pobjedu poklanjamo Gazi,nista to ne moze pomoci. Ali neka se zna uz koga je Mostar ! Bravo Mostar,bravo Red Army !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi