Turci bruje o 'eksploziji' u Fenerbahčeu - Glavna uloga je Edin Džeko!
Foto - Fenerbahce

Nemiri u timu?

Turci bruje o 'eksploziji' u Fenerbahčeu - Glavna uloga je Edin Džeko!

M. Šljivak

Edin Džeko je tokom ljeta stigao u Fenerbahče kao veliko pojačanje i bh. napadač je za sada opravdao očekivanja jer igra zaista odlično. Međutim, u posljednje vrijeme se često spominje njegov sukob s trenerom Ismailom Kartalom, a te priče su još više pojačane danas.

Kapiten Fenerbahčea Edin Džeko po svemu sudeći nije u dobrim odnosima s trenerom Ismailom Kartalom. Turski mediji pisali su prethodnih dana o njihovom sukobu, ali nije bilo nekih konkretnih dokaza o tome.

Ipak, danas su navijači rivalskog Galatasaraya započeli debatu o haosu u redovima velikog rivala. Kao dokaz da im najbolji strijelac i trener nisu u najboljim odnosima donijeli su Instagram profile.

Edin Džeko i Ismail Kartal više se ne prate na ovoj društvenoj mreži. To je po njima dokaz da u Feneru odnosi nisu baš najbolji i doslovno slave što njihov rival ima ovakve probleme.

Problemi između Džeke i Kartala nastali su tokom meča s Adana Demirsporom. Kartal je odlučio zamijeniti bh. napadača. Ovom se to nije dopalo i uputio je gestikulacije nezadovoljstva prema treneru.

Oglasi

Klub se odmah oglasio i fotografijom Džeke i Kartala iz aviona odlučio je stati u kraj svim nagađanjima o lošim odnosima. Ipak, nakon današnjih navoda sve je više onih koji vjeruju da se nešto događa između kapitena i trenera i ostaje nam da vidimo kako će se sve završiti.

Edin Džeko igra kao u najboljim godinama

Džeko je ove sezone zaista sjajan u dresu istanbulskog velikana. U 16 odigranih utakmica za Fener ima učinak od 12 golova i sedam asistencija.

Ismailu Kartalu je ovo treći mandat na klupi Fenera. I on je stigao u klub u ljeto ove godine i dobio je 19 od 22 utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prethodno je vodio tim od januara do juna 2022. godine i tada je u 21 utakmici imao učinak od 12 pobjeda, pet remija i četiri poraza. Također, vodio je ekipu u sezoni 2014/2015 uz učinak od 29 pobjeda, 11 remija i samo šest poraza.

Ovaj 62-godišnjak je pored istanbulskih plavo-žutih vodio veliki broj drugih klubova, a i istinska je igračka legenda Fenera čiji je dres nosio od 1983. do 1993. godine.

Top Komentari

Mel_Glupson
Đeko vicina kujica
0 1
enko
Nije ovo reprezentacija da odlucujes kad ces igrati,biti zamjenjen.nema kluba bez reda,rada i discipline.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi