Ne dao Bog nikome ono šta je slavni fudbaler prošao u tri mjeseca: Gubitak noge kao okidač za pakao

Danas mu se život koliko-toliko stablizovao

Ne dao Bog nikome ono šta je slavni fudbaler prošao u tri mjeseca: Gubitak noge kao okidač za pakao

Admin Čaušević

Radio je u polju, bio je fudbaler, zastupnik, kandidat za gradonačelnika pa čak i konobar i dostavljač pizze. S 51 godinom, unatoč poteškoćama koje je izazvala proteza koja mu je stavljena u nogu nakon nesreće, čini se da je pred njim još mnogo toga.

Tokom svoje profesionalne karijere radio je sve što je želio. Igrao fudbal bez sna kao da se ništa nije dogodilo, pobjeđivao u utakmicama kad god je htio, a čak je znao i popiti čašicu alkohola noć prije nego što bi zaigrao utakmicu.

Govorimo o čuvenom Dariju Silvi, svojevremeno jednim od najopasnijih napadača svijeta čiji se život totalno promijenio 2006. godine. Dešavanja u to vrijeme su bila samo okidač za početak pakla.

"Mome je ocu dijagnosticirana teška bolest i liječnici su mi rekli da će mu preostati još najviše tri mjeseca života. Pa sam odlučio provesti ono malo vremena koje nam je preostalo s njim."

Dario Silva nekad i sad

Također u tom periodu bio je žrtva vrlo teške saobraćajne nesreće u kojoj je izgubio kontrolu nad automobilom koji je doslovno uništen.

Zadobio je frakturu lubanje i prije svega iščašenje desne noge koja mu je amputirana pa sada koristi protezu.

Oglasi

Kao da to nije dovoljno, u mjesecima nakon nesreće njegovi su agenti iskoristili komplikovanu situaciju i ukrali mu većinu zarade koju je zaradio kao fudbaler.

"Novac? Agenti su mi sve uzeli", kratko je kazao prije nekoliko godina.

Dario Silva već skoro dvije decenije nosi protezu

Poslije toga je krenuo iz nova. Prvo je konobarisao i radio kao dostavljač pizze u Malagi, dok se paralelno oporavljao od teške povrede.

On se u nekoliko posljednjih godina vratio u rodni Urugvaj, a za njega nikad nije bilo predaje u životu.

"Uvijek sam imao posao. Sa 16 sam ostavio fudbal i otišao raditi na selo. Bio sam tamo oko godinu dana, pa sam se vratio fudbalu."

Trenutno je angažovan kao skaut Cadiza za latinoameričko tržište, dok se bio jedno vrijeme posvetio i politici kada je bio kandidat za načelnika grada Rocha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Evropi je promijenio niz slavnih klubova kao što su Cagliari, Malaga i Portsmouth. Kad je bio na vrhuncu karijere Sevilla ga je kupila za pet miliona eura što je 2003. godine bio zaista ogroman novac.

Nesreću je doživio 2006. godine, u međuvremenu je prošao kroz pravi pakao, ali je sve nedaće prebrodio i osmijeh je opet sastavni dio njegovog života.

Top Komentari

aladd0n
cuj ne do bog nikome....sta je bog? moze li se to vidjet? ufatiti? sta vec?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi