Nakon što Engleska cijeli dan bruji o njemu oglasio se Ahmedhodžić, spomenuo je Allaha
FOTO: (AP Photo/Jon Super)

Jasan stav našeg fudbalera

Nakon što Engleska cijeli dan bruji o njemu oglasio se Ahmedhodžić, spomenuo je Allaha

Haris Zilić

Dosta prašine je u Engleskoj podigao bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić nakon utakmice Sheffield Uniteda i Liverpoola (0:2) u kojoj je Ahmedhodžić nosio kapitensku traku u timu Sheffielda.

Međutim, Ahmedhodžić je se protivio pravilu Premiershipa i nosio je običnu kapitensku traku, umjesto one sa duginim bojama koju su nosili kapiteni engleskih zimova, između ostalih i kapiten Liverpoola Virgil Van Dijk u pomenutoj utakmici.

Ahmedhodžić je postao prvi igrač u engleskom Premiershipu u sedam godina koji u ovom periodu nije nosio kapitensku traku u duginim bojama.

Nakon svih dešavanja, naš fudbaler se oglasio putem društvenih mreža i imao kratak komentar.

"Velika čast je bila biti kapiten kluba prvi put u karijeri. Ekipa je igrala puno bolje nego ranije i imamo se čemu nadati. Radujem se sljedećoj utakmici. Hvala Allahu", napisao je Ahmedhodžić na Instagramu.

Oglasi

U komentarima se može vidjeti negodovanje zbog toga što nije nosio kapitensku traku u duginim bojama.

Međutim, AHmedhodžić se nije puno bazirao na to što se vidi i iz njegove poruke. Ima svoje stavove i sigurno neće postupiti drugačije, a vidjet ćemo kako će reagovati u Sheffieldu narednih dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Potez našeg defanzivca izazvao je dosta reakcija na Ostrvu, oglasio se i novi trener Sheffielda Wilder.

"Nisam znao za to. To nije odluka kluba niti neka moja odluka. Jednostavno ne znam zašto je to uradio", rekao je Wilder.

Top Komentari

Chesa
Oko čega se momak zamara, a i ovi su isto mogli imati traku Palestine umjesto gej-trake.
1 0
Elia11
Svaka čast momčino. Molim Allaha Uzvišenog da ti podari zdravlje i da zaigraš za Liverpool. Konačno da neko pokaže stav. LGBT nije dio moje kulture i vjere i oko toga nema daljne polemike.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi