GOŠK bolji od Željezničara, Plavi sve bliže mjestu koje vodi u niži rang
Detalj sa meča u Gabeli

Meč 18. kola Premijer lige pripao domaćima

GOŠK bolji od Željezničara, Plavi sve bliže mjestu koje vodi u niži rang

Samir Mlaćo

U derbiju donjeg dijela tabele 18. kola Premijer lige naše zemlje snage su danas u Gabeli odmjerili GOŠK i Željezničar, a na kraju je završilo 1:0 za domaće koji su tako upisali zlatna vrijedna tri boda.

Nakon prvog poluvremena bilo je 0:0, iako je GOŠK pokazao više, te od 34. minute imao i igrača više. Zaprijetio je Čajić za domaće u trećoj minuti, a zatim u sedmoj minuti šansa za Šutu, ali ide to pored gola. U desetoj minuti šansa za Mihaljevića, brani golman Željezničara Muftić.

Nakon toga bilo je mirno sve do 34. minute kada nakon duela Šere i Galića igrač gostiju dobija direktan crveni karton od sudije Miloša Gigovića. U 38. minuti Željezničar je praktički prvi put 'pogledao' ka golu gostiju.

Mekić je bio u šansi, pobjegao je i domaćem golmanu, ali otišao je previše u stranu i propala je mogućnost da Plavi sa Grbavice povedu u ovom meču.

Imao je Željezničar veliku podršku navijača koji su bili raspjevani, no nije to pomoglo Plavima koji su djelovali bezidejno i tromo, kakvi su posljednjih desetak kola.

U 50. minuti Drljo u šansi, ali loše šutira, da bi uzvratio Mihaljević koji je pobjegao Kosoriću, ali golman Muftić je dobro pratio i zaustavio ga. U 59. minuti Skorup šutira iz dobre pozicije, Šehić blokira i izbija u korner.

Oglasi

Nakon kornera Šero šutira, ali Muftić je opet siguran. Poslije toga pokušaj i Bradare, otišlo je ovo malo iznad gola Željezničara.

Par minuta kasnije Drljo u šansi za Željezničar, išao je sam prema golu, ali se propisno obrukao i definitivno pokazao da se nalazi u očajnoj formi, a svi su na Grbavici složni da epitet pojačanja nije opravdao, čak naprotiv. U 71. minuti najbolja šansa za Željezničar. Ovčina je proigrao Krpića, ovaj izašao sam na Bobića, ali golman GOŠK-a brani i lopta odlazi u korner.

Krpić je morao puno bolje i nije ni čudo što su navijači Željezničara bili razočarani potezom kapitena svog kluba.

U 82. minuti velika šansa za Šeru, sjajno se snašao pred golom, no šutirao je malo pored stative gostiju. Uzvratio je Al Jaber koji se mogao proslaviti, no Bobić je spasio. 

Oglasi

U 87. minuti pogodak za domaće postiže Esmir Hasukić i to glavom, a asistenciju je upisao Čoko. GOŠK je tako slavio i sada ima 19 bodova, kao i FK Željezničar, te FK Tuzla City.  Igman ima 18, a sutra će u goste Veležu, dok posljednjeplasirana Zvijezda 09 dočekuje Široki Brijeg. Ukoliko Igman slavi u Mostaru Željezničar će na poziciju koja trenutno vodi u niži rang.

Premijer liga BiH, 18.kolo:

NK GOŠK - FK Željezničar 1:0

NK GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Skorup, Bradara, Šero, Čajić, Radenović, Mihaljević, Obšivač, Gogić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Krpić, Mekić, Šehić, Drljo, Al Jaber, Galić, Amoah, Dubačkić, Selimović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ako pitarska filijala pusti sutra igmanu željo je na federalnom kolosjeku.
2 9
plemic
dogodine derbi čelik-željo
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi