Svi su se smijali kada su se sudarili Klopp i Tsimikas, a onda je otkrivena najgora moguća vijest

Trener Liverpoola se oglasio

Svi su se smijali kada su se sudarili Klopp i Tsimikas, a onda je otkrivena najgora moguća vijest

Endin Čaušević

Liverpool i Arsenal igrali su sinoć veliki derbi u okviru 18. kola, a duel na Anfieldu završen je rezultatom 1:1. No, meč je obilježila nevjerovatna scena iz 35. minute kada je Jurgen Klopp povrijedio Kostasa Tsimikasa nakon jedne čudne situacije, a Nijemac je o tome pričao i nakon utakmice.

Meč na Anfieldu nije ponudio toliko uzbuđenja koliko se očekivalo u okršaju Liverpoola i Arsenala, a sigurno da su gosti na kraju mogili biti zadovoljniji rezultatom jer su zadržali prvu poziciju na tabeli.

Topnici su sjajno otvorili utakmicu i već u četvrtoj minuti poveli su sa 1:0 kada je gol postigao Gabriel nakon što mu je asistirao Martin Odegaard.

No, Liverpool se uspio vratiti u 29. minuti. Alexander-Arnold je bio asistent, a gol za 1:1 zabio je Mohamed Salah i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat velikog derbija na Anfieldu.

Međutim, scena koja je obilježila utakmicu desila se nekoliko minuta nakon Salahovog gola. U duelu su bili Tsimikas i Bukayo Saka, a na kraju je lijevi bek pao i sudario se s Kloppom nakon čega se povrijedio.

Oglasi

Grčki fudbaler se povrijedio jer je Klopp pao na njega i nije mogao da nastavi utakmicu, a i sam njemački stručnjak bio je u šoku jer nije mogao da vjeruje šta se desilo.

Da stvar bude gora čini se da je riječ o težoj povredi i da je Tsimikas slomio ključnu kost, te da Grka očekuje nekoliko mjeseci pauze.

"Bio bih najsretniji kada bih mogao Tsimikasu dati svoju ključnu kost da on bude ponovo zdrav i spreman za igru. Nije lijepo kada se nešto takvo desi ispred vas i još kada ste uključeni u sve to. Nisam siguran je li se povrijedio kada sam ja pao na njega ili... Baš ružan prizor", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Liverpoola dodao je da ljekarski tim vjeruje da se Tsimikas povrijedio prilikom pada jer je nezgodno pao na zemlju, a ne zbog toga što se sudario s njim.

Bilo kako bilo pred Grkom je duži oporavak i na teren će se vratiti tek za dva mjeseca ukoliko bude sve išlo prema planu i programu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Otreso ga saka ko slinu, klopu pod noge.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi