Navijača BiH proslavila poruka: "Samo smo htjeli da to igrači vide"
Foto/Screenshot: SportSport

Održano druženje igrača i navijača u Mannheimu

Navijača BiH proslavila poruka: "Samo smo htjeli da to igrači vide"

Edmir Škorić

Rukometaši Bosne i Hercegovine danas su imali druženje sa navijačima u fan zoni u SAP Areni u Mannheimu, gdje naša reprezentacija igra mečeve gurpne faze Evropskog prvenstva.

Bh. rukometaši sinoć su odmjerili snage sa moćnom Švedskom i na kraju izgubili sa 29:20 iako su dobrim dijelom utakmice pružili dobar otpor velikom favoritu.

Unatoč porazu, svi smo zadovoljni prikazanim od strane igrača BiH. Može i mora bolje, ali zaista nije bilo loše protiv Švedske, mada sam kraj meča nije bio onakav kakav smo priželjkivali.

"Poraz protiv evropskih prvaka i reprezentacije koja je energetski savršena i tehnički besprijekorna, uspjeli smo parirari u pojedinim dionicama, ali za pozitivan rezultat treba veći kontinuitet", rekao je Smajlagić te nastavio:

"Par minuta vas dovodi do minusa i rezultata kojeg je teško sustići, oni su kao mašina, lijepo je igrati, da osjetite tu draž, rezultat je podnošljiv, mislim da smo odigrali korektno."

Oglasi

Naredni meč BiH igra u subotu kada će za rivala imati Nizozemsku, bit će to na neki način direktan duel za drugo mjesto.

"U odnosu na Švedsku igrau treba po mogućnosti podići i zadržati kontinuitet, puno je lakše igrati protiv Nizozemske. Važno je da imamo samopouzdanje i vjeru u ono što radimo. S takvim pristupom dolazi rezultat."

I u tom će meču bh. rukometaši imati dobru podršku, koja nije izostala niti protekle večeri. Veliki broj Bosanaca i Hercegovaca popunio je tribine SAP Arene kako bi podržao Smajlagićeve izabranike da probaju napraviti malo čudo i proći dalje iz ove grupe.

A dan prije utakmice sa Nizozemskom, održano je druženje između igrača i navijača. Fanovi su dobili priliku da se fotografišu sa rukometnim zvijezdama, ali i da razmijene koju riječ.

Oglasi

Uz to, organizovan je dio gdje su svi mogli da uzmu autograme od rukometaša.

Posebnu pažnju privukao je navijač BiH sa porodicom i transparentom: "Kako god odigrali ovo prvenstvo, za nas ste prvaci Evrope i svijeta. Bosna i Hercegovina u srcu".

Caption

"Uz dogovor sa šefom s posla, prijateljica i porodicom, odvojili smo par dana da dođemo i damo podršku. Što se tiče transparenta ili naviajčkog banera, nismo očekivali da će toliko biti bum, jednostavno nam je bila želja da to igrači vide. Svi znate kakvo je stanje u BiH i kakav je sport zbog političkih stvari.

Politika najviše uslovljava naše neuspjehe. Narod u BiH dosta omalovažava te naše igrače. Prvenstveno samo BiH. Ovo je nama prvo prvenstvo. Zapamtio sam i prvi odlazak rukometaša na EP, drugi, također SP u Kataru, ali zbog financijska i privatnih stvari nisam nikada uspio da odem.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Dajemo svoj maksimum. Sinoć je u dvorani 98 posto bilo navijača Bih. Reprezentativcima to treba mnogo da znači. Sve naše selekcije imaju ogromnu podršku gdje god igraju. Ja vjerujem da i ovi igrači daju maksimum. Dosta je tu mladih igrača. Bilo bi sve drugačije da su tu Prce i Karačić, ali treba vjerovati u ove momke. Volimo vas momci, sretno vam, pobijedite Nizozemsku i Gruziju" poručio je emotivni navijač na kraju, a svi reprezentativci fotografisali su se s njegovim transparentom.

Top Komentari

Drakula
Ovo su "patriote" iz inostranstva koji vole zemlju i radi ovakvih i propada sport u BiH. Jer oni blage veze nemaju sta se ovde desava i slicno.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi