Sarajevo djeluje preozbiljno: Akademci najavljuju velike stvari, mreža 'zaključana', napad na nivou
Slavlje igrača Sarajeva nakon pogotka protiv Aluminija FOTO: FK Sarajevo

Večeras je novi ispit za izabranike Simona Rožmana

Sarajevo djeluje preozbiljno: Akademci najavljuju velike stvari, mreža 'zaključana', napad na nivou

Samir Mlaćo

Dvije provjere su iza nogometaša FK Sarajevo. Bordo momci imaju skor 7:0, te razloga za zadovoljstvo, iako na pripremama rezultat često i nije u prvom planu.

Prvo je savladan Radnik iz Hadžića 4:0, a zatim i slovenski Aluminij sa 3:0, dok je već danas rival ukrajinski Rukh Lviv. Stručni štab FK Sarajevo dao je šansu skoro svim nogometašima, a tako će biti i danas.

Djeluje zaista da Sarajevo tim za velike domete, no jasno je da to bordo momci moraju opravdati u prvenstvu. Ono što svakako može zadovoljiti Simona Rožmana jeste efikasan napad, ali i odbrana koja je na nivou, te još uvijek ne zna za primljeni pogodak nakon dva meča.

Kada su golmani u pitanju, za jedinicu će se boriti Lovre Rogić i Dejan Iliev. Rogić je za sada 'jedinica', Iliev je došao ove zime i uskoro ćemo ga vidjeti i na djelu.

Minutažu su u dvije utakmice dijelili i mladi Sanin Mušija, te Faris Mehić. Mušija će drugi dio sezone na posudbu u FK Mladost, ali kao posuđeni igrač bordo tima. Sigurno će mu iskustvo i minutaža u Prvoj ligi FBiH dobro doći, ali i pripreme sa premijerligašem sa Koševa. Mladi Faris Mehić je velika budućnost bordo kluba.

Izdanak Akademije bordo kluba već sada pokazuje da je spreman za velike stvari. Mehiću je tek 17 godina, a protiv Radnika je pokazao da nema treme, dok je protiv Aluminija imao i dosta posla, ali u tri navrata je sjajno reagovao, pa i ne čude brojne pohvale. Sarajevo je milione 'uzimalo' na golmanima, Mehić je gotovo sigurno nasljednik Vladana Kovačevića i Muhameda Šahinovića, te potencijal u koji će sa Koševa sigurno mnogo uložiti, a onda sve još više naplatiti.

Oglasi

Mladi Mehić (17) protiv Aluminija imao tri odlične intervencije, te dobio brojne pohvale                                                                                                                      

Ovaj mladić još uvijek ima pravo nastupa i za omladinske selekcije kluba sa Koševa, a u nekoliko navrata bio je na klupi prvog tima u prvom dijelu sezone. "Meha Bufon", nazvali su ga navijači Sarajeva na društvenim mrežama nakon sjajnih intervencija protiv Slovenaca.

I zadnja linija djeluje dosta dobro, iako pravi ispiti za Sarajevo tek slijede. Vidljivo je da Rožman još uvijek probava pojedine opcije, no Aničić i Đuričković zaista djeluje sve bolje i bolje. Tu su i Soldo, Duraković, Radović, Kapetanović... a brojne pohvale su otišle i na račun Nidala Čelika. Još jedan 'akademac' pokazuje kvalitete, a protiv Aluminija se upisao i u listu strijelaca za ovjeru pobjede.

Svakako treba istaći i Hamzu Ljukovca, 18-godišnjaka koji se ozbiljno nameće Rožmanu. Potencijal za velike stvari, te još jedna prilika Sarajevu da od svog igrača napravi milionski transfer, a to je definitivno pravi put za svaki bh. klub.

Novajlija Marko Matanović na mala vrata je stigao na Koševo, iako je u Crnoj Gori dobijao redovno visoke ocjene. Matanović pokazuje da su na Koševu napravili pravi potez njegovim dovođenjem i da pohvale iz komšiluka za ovog nogometaša nisu bile tek slučajne.

Defanzivci Sarajeva odlično koriste Hasićeve ubačaje                                                                                                                                                                      

O provjerenim imenima i ne treba puno govoriti. Jasno su Senijad Ibričić i Simon Rožman ranije kazali da vjeruju da će nakon što prođu cijele zimske pripreme Ajdin Hasić, Adalberto Penaranda i brojni drugi biti bar za klasu bolji u odnosu na ljeto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hasić zaista i djeluje nezaustavljivo, šutira iz svih pozicija, a prate ga odlično i Anđušić, Julardžija, Mustafić, uvijek opasni Renan Oliveira...

Kako god, bordo momci djeluje itekako moćno, a već danas ćemo ih vidjeti na novom ispitu. Meč sa Rukhom se igra od 17 sati. Uskoro će i povratak u Sarajevo, a zatim prvi ispit. Zove se FK Sloboda u osmini finala Kupa BiH, a onda i nastavak prvenstva...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1706096301
Zaista Sarajevo radi pravi pos'o sa golmanima.Mehic Mehaga je jos jedan od primjera kako Sarajevo radi najbolji pos'o sa radom golmana.Cestitke Sarajevu
6 2
user1676381470
Faris Mehic nasa nova nada sa Koseva .bio odlican protiv Aluminija i stekao simpatije nas navijaca.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi