Carlo Ancelotti izgubio živce i u jednoj rečenici za sva vremena "ugasio" Xavija i Laportu

Na tu temu više ne želi da priča

Carlo Ancelotti izgubio živce i u jednoj rečenici za sva vremena "ugasio" Xavija i Laportu

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je u velikom gradskom derbiju na svom terenu remizirao protiv Atletica (1:1) u okviru 23. kola španske La Lige. Pred medijima se nakon utakmice pojavio Carlo Ancelotti koji je ponovo dobio pitanje o suđenju i Barceloni, a Italijan više nije imao milosti prema "otrovnim strelicama" koje stižu iz katalonskog kluba.

Već neko vrijeme traje prepucavanje na relaciji Real Madrid - Barcelona što se tiče suđenja jer iz katalonskog kluba tvrde da se radi na njihovu štetu i da im sudije sude pod strahom zbog slučaja Negreira.

Poznato je da je Barcelona optužena da je plaćala sudije prethodnih 20-tak godina i istraga je trenutno u toku, ali još uvijek nisu pronađeni dokazi za takve tvrdnje. No, u prethodnim mjesecima svjedočili smo skandaloznim odlukama sudija na mečevima Barcelone što je izazvalo gnjev Joana Laporte i Xavija Hernandeza.

Laporta i Xavi ne prestaju da pričaju o tome koliko sudije loše rade svoj posao na mečevima Barcelone i tvrde da je to sve zbog straha od Negreira slučaja i pritiska koji stiže iz Madrida.

Bilo je i diskutabilnih odluka u korist Reala što je samo pojačalo kritike iz Barcelone. Na to je u posljednje vrijeme većinom odgovarao Ancelotti, ali čini se da je i trener Real Madrida izgubio strpljenje.

Oglasi

Nakon prethodnih izjava Xavija i Laporte da se sudi na štetu Barcelone, a u korist Reala ponovo je Ancelotti bio taj koji je dobio pitanje od novinara da odgovori na ono što pričaju članovi katalonskog kluba.

Međutim, Ancelotti ovaj put nije htio ništa previše da komentariše i odlučio je čini se da prekine sve priče na tu temu, te pošalje Laporti i Xaviju jasnu poruku.

"Profesionalac sam i kao takav neću da se spuštam na njihov nivo i pokazujem nepoštovanje prema španskom fudbalu. Ne pitajte me za to više, ne želim da se spuštam na taj nivo jer na tom nivou nema profesionalizma", rekao je Ancelotti.

No, novinar nije odustajao i pitao je Ancelottija da barem prokomentariše Laportinu izjavu da Real Madrid koristi Negreira slučaj kako bi dodatno naštetio Barceloni.

Oglasi

"Ponavljam, ne želim da se spuštam na njihov nivo. To je sve što imam reći na tu temu", jasan je bio trener kraljevskog kluba.

Laporta tvrdi da Real Madrid produžuje sagu oko Negreira slučaja

Podsjećamo, predsjednik Barcelone prije nekoliko dana u intervjuu za RAC1 izjavio je da je Real Madrid glavni krivac što se priča oko Negreira slučaja nije završila iako je dokazano da Barcelona nije kriva.

"Madrid se ne ponaša kako treba. Sudija Joaquin Aguirre produžio je period istrage zbog zahtjeva koji je podnio Real Madrid. Klub koji kontroliše 70 godina predsjednike sudija se uključio u sve i to nećemo da tolerišemo jer je sramotno da su to uradili iako svi znaju da nema niti jedan jedini dokaz protiv nas u ovom slučaju", poručio je Laporta.

Na tu temu nakon pobjede u meču protiv Deportivo Alavesa pričao je i Xavi Hernandez koji je pokazao da je saglasan s onim što je predsjednik Barcelone javno rekao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Saglasan sam s predsjednikovim riječima 100%. Svjedoci smo i koliko taj klub utiče na VAR sistem iz sedmice u sedmicu. Pa, i slijepa osoba to vidi", istakao je Xavi.

Međutim, Ancelotti izjave iz Barcelone više ne želi da komentariše i poručio je da mu je cilj samo da se posveti svojoj ekipi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Isti ovaj Ancelotti je srao po Realu 2017 godine kada su ga sudije pokrale protiv Reala. Ancelottti je tada vodio Bayern. Mislio sam da je gospodin ali je licemjeran i patetican
2 1
user1676718007
Logično da žabae neće pričati o suđenju jer sve ide njemu u korist. A sinoćnji gol koji je poništen Atletiku, smradu žabarski?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti