Remi u derbiju u Mostaru: Oreč je mogao biti junak Veleža, a Jurilj Borca
Kiša je pokvarila cijeli ambijent

Kiša otežavala igru, pokvarila i ambijent na tribinama

Remi u derbiju u Mostaru: Oreč je mogao biti junak Veleža, a Jurilj Borca

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Derbi 20. kola Wwin lige naše zemlje odigrali su danas FK Velež i FK Borac.

Na kraju je završilo 0:0 u poprilično sablasnoj atmosferi, s obzirom da je kiša padala sinoć u Mostaru, te danas tokom cijelog dana i svakako spriječila sjajnu atmosferu na tribinama.

Mnogi navijači u posljednji čas su odustali od odlaska na stadion, te su tribine zaista bile sablasne.

Već u četvrtoj minuti dobra prilika za goste, ali Hadžikić interveniše ispred Lukića. U 18. minuti Suljić u šansi za Velež, no nije šutirao, već je pokušao driblati i propala je sjajna šansa za domaće.

Nakon toga ponovo prijeti Suljić, no Milošević brani. U 26. minuti Kulašin u prilici za Borac, ali malo je zakasnio na drugoj stativi. Pred kraj prvog dijela Guliashvili je pokušao sa 30 metara, lopta je otišla visoko preko gola.

U nastavku prvi prijeti Blagaić za goste, ostaje 0:0. Kako je vrijeme odmicalo, tempo meča je padao.

Oglasi

Drugi dio zaista je bilo za zaborav i definitivno su malobrojnim navijačima ostali dužni i jedni i drugi. U 81. minuti Haskić je probio po strani, ali izblokiran je u posljednji čas i lopta je otišla u korner.

Pokušao je nakon toga i Guliashvilli, no Milošević to sigurno branio. Vidljivo je bilo da gosti idu na bod, te da nemaju previše ambicija u napadu.

U 90. minuti velika šansa za Velež. Oreč je ostao sam, šutirao, ali ide to preko gola. Kada se očekivao kraj, uzvraćaju gosti. Jurilj šutira, Hadžikić brani i lopta pogađa prečku, te ide u korner. Nakon kornera lopta do Jurilja, on šutira, no Hrčak blokira i tako spašava svoj tim.

Ostalo je 0:0, te vjerovatno mogu biti zadovoljni u oba tabora.

Velež sada ima 35 bodova i ostao je na trećem mjestu, dok je Borac i dalje lider te ima sada deset bodova prednosti nad Zrinjskim, ali Plemići tek sutra igraju svoj meč protiv Igmana. 

Oglasi

FK Velež u narednom kolu Wwin lige gostuje Posušju, dok Borac dočekuje GOŠK. Prije toga će sredinom sedmice u okvirun četvrtfinala Kupa naše zemlje Velež za rivala imati NK Široki Brijeg, dok će Borac ugostiti FK Sarajevo.

Wwin liga, 20. kolo

FK Velež - FK Borac 0:0

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Čaić, Halilović, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Sturm, Vehabović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Milošević, Ćelić, Grahovac, Herera, Vuković, Lukić, Kvržić, Blagaić, Kulašin, Šušić, Nišić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Forza Velež !
6 1
velez mo
Malo natezanje nista previse,Borac dobra i jaka ekipa remi zasluzen.Idemo u Posusje po Pobjedu!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi