Barcelona nije ni u priči: Zna se gdje Tuchel želi nastaviti karijeru, jedan klub mu je prioritet

Ponovo ide na Ostrvo?

Barcelona nije ni u priči: Zna se gdje Tuchel želi nastaviti karijeru, jedan klub mu je prioritet

Endin Čaušević

Thomas Tuchel će na kraju ove sezone napustiti minhenski Bayern i već se uveliko špekuliše gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru. Prvo se počeo povezivati s Barcelonom, no njemački mediji pišu da se već zna šta će biti prioritet Tuchela nakon što napusti Bayern.

Tuchel je prije skoro godinu dana neočekivano preuzeo klupu Bayerna nakon što je Julian Nagelsmann dobio otkaz, te je uz dosta sreće uspio s njemačkim klubom da dođe do titule prvaka Njemačke.

Međutim, ova sezona je potpuno ispod svih očekivanja kada je u pitanju velikan s Allianz Arene, te su čelnici kluba odlučili da Tuchel neće biti trener Bayerna iduće sezone.

Odlučeno je da će Tuchel ostati na klupi do ljeta i da sada neće dobiti otkaz već da će na kraju sezone potpisati sporazumni raskid saradnje.

Naravno, odmah su počele špekulacije oko toga gdje bi njemački stručnjak mogao da nastavi karijeru, te su se pojavile priče da se sam ponudio Joanu Laporti da preuzme klubu Barcelone, no čini se da to nije bila istina.

Oglasi

Tuchel je još uvijek fokusiran samo na Bayern i pokušat će do kraja sezone da izvuče maksimum i spasi koliko se spasiti može.

No, ugledni Kicker objavio je da Tuchel sigurno već pravi plan i za nastavak sezone jer postoji nekoliko klubova koji su pokazali interes za njega. Međutim, Kicker navodi da je Tuchelova želja jasna kada je nastavak karijere u pitanju.

Njemački stručnjak nakon neuspješne epizode u Bayernu želi da se vrati u Englesku i ponovo vodi neki klub iz Premiershipa.

Kicker dodaje da je navodno njegov prioritet već jasan, a to je preuzimanje klupe Manchester Uniteda. Tuchel vjeruje da Crvene đavole može vratiti na stare staze slave i da bi taj tim apsolutno odgovarao njegovom stilu igre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To nije nemoguća misija s obzirom da je i Erik ten Hag dosta bliže odlasku nego ostanku na klupi Manchester Uniteda, a Tuchel vjeruje da bi on mogao biti čovjek kojeg na Teatru snova čekaju već deset godina i da može vratiti ovaj tim na vrh Evrope.

Sigurno je da Tuchelu neće manjkati ponuda na ljeto, no da li će se baš Manchester United javiti ostaje nam da vidimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Ovaj je gori od Haga! Korak unazad, ali biće zanimljivo. Neće dobaciti do oktobra.
0 0
Mel_Glupson
Dobrodošao tušele kraljuuuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi