Otišao na trening Želje i navukao gnjev cijele Zenice: "Nisam htio ukaljati lični ni klupski ugled"

Zvanično saopštenje Sivca povodom svega što se dešavalo

Otišao na trening Želje i navukao gnjev cijele Zenice: "Nisam htio ukaljati lični ni klupski ugled"

Endin Čaušević

Fudbaler Čelika, Eldar Sivac, prije nekoliko sedmica našao se u centru pažnje nakon što je procurila fotografija kako trenira s ekipom Željezničara iako nije imao dozvolu zeničkog kluba, a sada se i sam oglasio kako bi otkrio šta se tačno dešavalo.

Sivac je već neko vrijeme ponajbolji igrač Čelika, a tokom zimskog prelaznog roka bilo je špekulacija da bi mogao napustiti Bilino polje i karijeru nastaviti u dresu Željezničara.

Ono što je posebno pogodilo navijače zeničkog kluba jeste fotografija ovog igrača u opremi Plavih jer je Sivac bez dozvole Čelika odradio trening s ekipom Željezničara nakon čega je počela prava drama.

Ubrzo nakon toga Sivac se vratio na trening Čelika, ali jasno je da mu navijači zeničkog kluba neće tako lako oprostiti ono što je uradio.

Čelik je jutros objavio video na kojem se nalazi upravo Sivac koji se obratio javnosti nakon što je prekršio disciplinu kluba samovoljnim odlaskom na trening druge ekipe.

Oglasi

"Pozdrav za sve navijače Čelika. U saglasnosti s klubom došli smo na ideju da je najbolje da se oglasimo javno povodom problema koji je nastao u prethodnom periodu. Prilikom prvog kontakta odmah sam obavijestio klub da su bili upoznati sa tim, a prilikom pregovora i razgovora između klubova došlo je do nesporazuma gdje sam smatrao da će naći zajednički jezik i samim time svojevoljno otišao na trening i time napravio grešku", kaže Sivac i nastavlja.

"Moje neiskustvo i želja za napredovanjem dovela je do toga. Znam da nisam imao loše namjere i nisam želio ukaljati lični niti klupski ugled. Ovim putem se izvinjavam navijačima i nadam se da ću opravdati povjerenje u nastavku sezone".

Također, čini se da se priča oko Sivca i nedozvoljen odlazak na trening Željezničara neće završiti samo na njegovoj izjavi.

Naime, iz Čelika su poručili da će se klub posebno očitovati zvaničnim saopštenjem o svemu što se dešavalo nakon čega bi trebalo biti poznato da li će ovaj 24-godišnjak biti sankcionisan zbog kršenja klupske discipline.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, Sivac je ponikao u dresu Čelika, a pored toga igrao je još na posudbi u Vitezu i kakanjskom Rudaru. U prvom dijelu sezone na 14 mečeva u Prvoj ligi FBiH upisao je dvije asistencije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZE072
Nadam se da ce ti sada Sabic nadokanditi izgubljene plate i kazne posto te dobro nasavjetovao. Moj Sabicu nisu ovo ona vremena gdje ti mislis da mozes sve svojim ho-ruk seljaklukom zavrsavati. Pa i mi smo barem malo napredovali od kako smo se rijesili grobara u klubu kao sto si ti i tebi slicni.
1 0
user1676717906
Momak samo razguli nikom se ne izvinjavaj. Pusti papke gledaj gdje ce hljeb zaraditi, ne zivi se od mahale.Idi tamo gdje je bolje , gdje ces da napredujes pusti mahalce svoja posla i samo naprijed hrabro, svako ti dobro zelim, ako Bog da u Liveroulu se obreo INSAALAH.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi