Neočekivano ime na listi kandidata za novog trenera Barcelone

I s njim će obaviti razgovor

Neočekivano ime na listi kandidata za novog trenera Barcelone

Endin Čaušević

Xavi Hernandez je prije nekoliko sedmica najavio odlazak s klupe Barcelone na kraju sezone, a potom su počele špekulacije oko toga ko će biti novi trener katalonskog kluba.

Iako Xavi ima važeći ugovor s Barcelonom on je iznenadio sve nedavno kada je saopštio da će na kraju sezone da napusti klub što se nije očekivalo i pored nešto lošijih rezultata ovog tima u tekućoj sezoni.

Međutim, Xavi smatra da je vrijeme da ode iz Barcelone i odmori se od fudbala što znači da će katalonski klub dobiti na ljeto novog trenera.

Nakon što je Xavi saopštio odlazak odmah su počele špekulacije oko toga ko bi mogao biti novi trener Barcelone, a s ovim timom povezuje se nekoliko trenerskih imena.

Iako se činilo da su Hansi Flick i Roberto De Zerbi među najozbiljnijim kandidatima za preuzimanje Barcelone čini se da još uvijek nije bilo nekih konkretnih dogovora, te čelnici Barcelone samo žele da "ispipaju teren" i nađu najbolje rješenje.

Oglasi

Tako se danas pojavila i nova informacija koja kaže da se na listi mogućih kandidata našlo ime Roberta Martineza koji je trenutno angažovan kao selektor reprezentacije Portugala.

Navodno, Joan Laporta i društvo žele da razgovaraju i s Martinezom kako bi čuli njegovu viziju jer smatraju da bi i on bio dostojna zamjena za Xavija s obzirom da i sam preferira napadački fudbal.

No, ono što im ne ide u prilog jeste što Martinez trenutno vodi Portugal i bit će zauzet na ljeto zbog Evropskog prvenstva, a Barceloni žele da već tada riješe pitanje novog trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, katalonski Sport navodi da će Laporta održati razgovor s Martinezom koji ne krije želju da preuzme ekipu Barcelone jer je i sam svjestan da je to prilika koja se ne pruža tako često.

Martinez u klupskom fudbalu nije bio još od 2016. godine kada je napustio Everton jer je prije Portugala vodio i reprezentaciju Belgije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Najbolji trener za Barcelonu. Obavezno ga dovedite!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi