Bivši igrač FK Sarajevo impresionira u Turskoj: Daniel Avramovski preporodio Boluspor
Daniel Avramovski pruža sjajne partije u Bolusporu.

Zimus napustio Koševo

Bivši igrač FK Sarajevo impresionira u Turskoj: Daniel Avramovski preporodio Boluspor

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbaler iz Sjeverne Makedonije, Daniel Avramovski, zimus je napustio FK Sarajevo i u pravom smislu te riječi pojačao Boluspor.

Nekolicina fudbalera je u zimskom prijelaznom roku napustila FK Sarajevo. Jedan od njih bio je i Daniel Avramovski.

Dečko koji je osam puta nosio dres reprezentacije Sjeverne Makedonije je u pravom smislu pojačao Boluspor, člana 1. Lige u Turskoj, odnosno drugog ranga tamošnjeg fudbala.

Ugovor je potpisao do ljeta 2025. godine i za sada sjajno radi svoj posao, a dobio je i pohvale medija iz Turske.

Daniel Avramovski igra sjajno za Boluspor

Kako danas piše boluolay.com, Daniel Avramovski je trenutno prva zvijezda Boluspora i u potpunosti je zadovoljio aptetite navijača ovog kluba.

Postigao je četiri pogotka u 10 utakmica u 1. Ligi, a postigao je pogodak i u remiju protiv Bodruma 1:1 te na taj način donio bod svom timu.

Oglasi

"Svakom minutom na terenu povećava svoju vrijednost", piše pomenuti medij i dodaje kako je Avramovski već do sada igrao 898 minuta za Boluspor.

Dodaje se i kako je Daniel Avramovski neizostavan dio tima zajedno s igračima kao što su Posmac i Oulare. 

Prisjetili su se i njegovog prvijenca protiv Adanaspora. Postigao je fantastičan pogodak makazicama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, ovo je njegovo drugo iskustvo u Turskoj nakon što je igrao u Sj. Makedoniji (Rabotnički, Makedonija, Vardar), Srbiji (Crvena zvezda, OFK Beograd, Vojvodina), Sloveniji (Olimpija) i Sarajevo, a u Turskoj je igrao još za Kayserispor odakle je i stigao na Koševo.

Top Komentari

user1683091764
Sarajevu naravno nije valjao. Sigurno nije bio podoban Hordama Zla. Niti je bio podoban svim onim fudbalskim stratezima iz fotelja, tzv. Bordo prijateljima. Niti je bio dovoljno dobar za ovog, kako ga okarakterisase, fudbalskog genija Rozmana. Da ne spominjem onog Realnog elitistu Ibricica. Kad dodas nahranjenog Mirvica, Sarajevo je obezbijedjeno mozgovima za slijedecih 30 godina. Divimo se.
0 1
PRESEDAN
Pravi momak i dobar igrač,ali znamo mi,primjer Dala.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi