Milošević veliki optimista, Džeko nasmijan, ali ističe: Imam osjećaj da se prvi put ništa ne očekuje
Selektor ističe da je dobro analizirao Ukrajinu

Večeras posljednji trening na Grbavici, sutra duel sa Ukrajinom

Milošević veliki optimista, Džeko nasmijan, ali ističe: Imam osjećaj da se prvi put ništa ne očekuje

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Još samo jedan dan je ostao do utakmice baraža naše nogometne reprezentacije protiv selekcije Ukrajine.

Susret se igra na Bilinom Polju u Zenici (20:45 h), a naši momci puni optimizma dočekuju ovaj meč. Nadaju se dobroj partiji i pobjedi, a danas je održana i zvanična press konferencija.

Medijima su se obratili selektor Savo Milošević i kapiten Edin Džeko.

Naša selekcija će još večeras od 19 sati odraditi trening na Grbavici, a kompletne pripreme su odrađene u Sarajevu. Ukrajinci će trenirati na Bilinom Polju danas od 17:30 sati.

Prvo pitanje je dobio Džeko. "Da li se možemo nadati pobjedi, kako se vi osjećate?".

"Imam osjećaj da je ovo prvi put da se ništa ne očekuje. Kada dođeš do baraža, to je najbrži put do nekog velikog takmičenja. Jedna ili dvije utakmice, pa je lakše nego deset utakmica. Ako gledamo zadnje utakmice naše, Ukrajinci su favoriti, ali su drugačije utakmice i nema favorita. Šansu su 50-50. Sve zavisi od nas", rekao je Džeko.

Oglasi

Milošević je otkrio svoja očekivanja, te koliko je tim spreman.

"Znate kako... Moram da se ponavljam. Vjerujem u pozitivan rezultat, tako razmišljaju i momci. Moramo biti svjesni da će biti teško, a već sam rekao da znam da možemo. Znao sam i prije ove utakmice da imamo kvalitet da slavimo, a sutra to trebamo opravdati.

Fokus je na ovoj utakmici, a kada se završi, razmišljat ćemo šta dalje".

Džeko se dotakao i mlađih igrača u reprezentaciji.

Edin Džeko je bio raspoložen na press konferenciji                                                                                                                                                                            

"Mogu im dati savjet, oni su tu sada i oni su budućnost naše reprezentacije. Nije lagano otići na veliko takmičenja i mislim da smo to dokazali kada smo imali možda i najbolju generaciju. Oni trebaju gledati sada šta se dešava, jer je to šansa i za nas starije, a njima je to prva šansa. Nije lagano, svi trebamo sutra dati maksimum i da to gledamo kao neku zadnju šansu.

Oglasi

Imam osjećaj da se sve teže otići na nekoliko veliko takmičenje, svi igraju nogomet. Prije su bile 'male' reprezentacije, a sada je teško i takve dobijati", dodao je naš kapiten reprezentacije.

Govorio je o Ukrajini.

"Dobri su, dosta mladi, a kvalitetni. Trebamo mi vjerovati u sebe, jer ako nema toga, ko će vjerovati u nas? Oni imaju mane i vrline, mi isto tako. Nadam se da ćemo naše mane sakriti koliko može, a vrline da izađu kada najviše treba".

Selektor je dobio i pitanje da li je Huseinbašić blizu prve postave?

Oglasi

"Ne mogu o timu, ali mogu reći da sam ubijeđen će Huseinbašić sigurno predstavljati dodatni kvalitet za našu budućnost. Koliko će igrati u ove dvije utakmice, o tome ne mogu", rekao je Milošević.

Džeko se dotakao i same podrške navijača.

"To puno znači. U teškim momentima kada te publika ponese dadneš više od svojih mogućnosti. Publika je sutra 12-ti igrač, to jeste tako. Sve što je bilo treba da se zaboravi, nismo bili na nivou, ali nećemo sada gledati na to. Možemo samo izgubiti energiju ako ćemo misliti na to. Svi se trebamo skupiti zajedno, od vas novinara, navijača i ostalih".

Milošević je dodao da naši momci vježbaju i penale, te da je i to jako bitno ukoliko meč završi neriješeno.

"Dobro je to trenirati, probali smo, večeras ćemo opet", rekao je selektor Milošević.

Oglasi

Govorio je Milošević i o golmanima. Vratio se iskusni Ibrahim Šehić koji je na zalasku karijere, reprezentativne vjerovatno uskoro, Nikola Vasilj je na pragu Bundeslige sa St. Paulijem koji gazi sve pred sobom, a Kenan Pirić redovno brani na Kipru.

"Nisam stručnjak za golmane. Meni je bitno kod golmana kako se ja osjećam kada ih vidim na golu. Imam povjerenje u ova tri momka, bilo koji da stane na gol, imam povjerenje. Pirić se oporavio, udarac u glavu je imao", otvoren je bio selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naredni rival je Izrael ili Island.

"Dosta toga znamo o njima, ali fokus je sutra. Vidjet ćemo i tu njihovu utakmicu", dodao je selektor.

Top Komentari

user1591984448
Kralju kako da očekujemo , luksemburg vas dva puta uzeo , peti u grupi zavrsili.... igraci bez kinutaze u klubovima pozive dobili ... itd itd
3 1
King_Kenny
...puna podrska Ukrajini da nakanta 0:5 ovu Vicinu prciju...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi