Ofsajd ili ne? Var situacija na Grbavici

Teška situacija za asistenta

Ofsajd ili ne? Var situacija na Grbavici

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Fudbaleri Veleža ostvarili su veliku pobjedu na gostovanju kod Željezničara u okviru 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

U utakmici koja je bila jako važna i za Željezničar i za Velež pobjedu su ostvarili gosti iz Mostara. Konačan rezultat utakmice koja je odigrana na Grbavici bio je 1:0.

Željezničar je bio nešto bolja ekipa u prvom poluvremenu, ali niti jednu od poluprilika koje su imali nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Možda i najbolju priliku za domaće imao je Radovac u 34. minuti nakon greške Pršeša, ali je njegov udarac sjajno zaustavio Hadžikić.

Osim toga vrijedi istaknuti i priliku koju je u 38. minuti imao Drljo, ali i tada je sjajno reagovao golman gostujuće ekipe.

Oglasi

Muk na Grbavici desio se na početku drugog poluvremena. Sjajna akcija Veleža u 54. minuti, Haskić upošljava Halilovića koji matira domaćeg golmana.

Veliko slavlje uslijedilo je nakon toga gostujućih igrača i navijača, a na kraju se ispostavilo da je taj gol bio vrijedan tri boda.

Zanimljivo je bilo ovu sitauciju pogledati na usporednom snimku jer je jako teško donijeti odluku da li je Haskić bio u nedozvoljenoj poziciji.

Asistent Elvedina Topuzovića Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva smatrao je da je sve bilo u redu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je Haskić bio u nedozvoljenoj poziciji ili ne, pogledajte sami. Zaista prava situacija za VAR koji će od naredne sezone biti implementiran u WWin ligu Bosne i Hercegovine i sigurno je da će biti od velike pomoći sudijama.

U narednom kolu Željezničar gostuje kod Sloge u Modriči, dok će Velež na svom terenu ugostiti ekipu Borca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babaroga1987
****m li vam eminu ibrik stari most, ****a partizanska
0 8
user1696279735
Samo suti, moj djecace plavi
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi