Tuzlaci odradili trening, te počeli pripreme za Posušje, ko će naslijediti Petrovića?
Sa meča FK Tuzla City - FK Sarajevo

Ponovo se spominje jedno poznato premijerligaško ime

Tuzlaci odradili trening, te počeli pripreme za Posušje, ko će naslijediti Petrovića?

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Nogometaši Tuzle City odradili su jučer redovni trening nakon teškog poraza od FK Sarajevo.

Bilo je čak 5:1 za goste, koji su opravdali ulogu favorita, te lakše od očekivanog slavili važnu pobjedu.

Tuzlaci su ponovo razočarali, pa je nakon meča došlo do sporazumnog raskida saradnje sa šefom struke Slavkom Petrovićem. Petrović je u zimskoj pauzi stigao na Tušanj, no tek protiv Sarajeva je upisao zvanični debi.

Po prvi put je sjedio na klupi svog tima u drugom dijelu sezone, te nije mogao biti zadovoljan, čak naprotiv. Kao trener Tuzlaka vodio se na šest mečeva, uz jednu pobjedu, te jedan remi i čak četiri poraza.

"Dobili smo rano prvi gol, preuzeli smo neku inicijativu poslije toga, ali smo odmah kažnjeni", kazao je Petrović nakon meča protiv FK Sarajevo u izjavi za Arena Sport te nastavio:

"U drugom poluvremenu smo pritisnuli i dali gol za 2:1, ali smo primili treći gol, onda nam je pao i moral i bilo nam je teško protiv ovako razigranog Sarajeva."

Oglasi

Nije se Petrović proslavio, pa je ubrzo nakon meča došlo do prekida saradnje, a jučerašnji trening vodio je Adnan Osmanhodžić. Osmanhodžić je već ranije bio glavni trener ekipe i ima veliko iskustvo.

Sada će pokušati 'probuditi' ekipu za gostovanje kod Posušja za vikend, no bit će veoma teško. Posušje igra veoma dobro, a potvrdili su to pobjedom nad NK GOŠK u Gabeli proteklog vikenda, te su jedini neporaženi tim u drugom dijelu sezone Wwin lige.

Da li će Osmanhodžić ostati na klupi do kraja sezone, ostaje da se vidi. U međuvremenu počele su špekulacije ko bi mogao naslijediti Petrovića, a između ostalih spominje se Husref Musemić.

Musemić je posljednji angažman imao u Igmanu iz Konjica, a prije toga je vodio FK Tuzla City. Bio je glavni trener na 47 mečeva u sezonuii 2020/21, a vodio je i FK Sarajevo, FK Mladost, FK Sloboda, FK Olimpik...

Da li je iskusni stručnjak spreman za nove izazove i da li će prihvatiti eventualni poziv iz Tuzle, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Posušja i Tuzle City igra se u subotu od 13:30 sati, a Tuzlaci će biti oslabljeni na Mokrom Docu.

Pravo nastupa zbog tri žuta kartona nemaju Alen Mašović i Jasmin Osmić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avalkaB
Zašto nisu ostavili Adnana, dobro im je išlo bez Petrovića.
1 0
jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi