Čovjek je genije, Alonso odmah prekinuo trening kada je vidio šta radi njegov igrač: "Ne, ne, ne!"

Pokazao mu kako se to radi

Čovjek je genije, Alonso odmah prekinuo trening kada je vidio šta radi njegov igrač: "Ne, ne, ne!"

Endin Čaušević

Xabi Alonso donio je nevjerovatnu revoluciju u igru Bayer Leverkusena koji je po prvi put u historiji postao prvak Njemačke. Španski stručnjak oduševljava fudbalski svijet, a da misli o svakom detalju u igri svog tima pokazao je snimak s treninga Leverkusena koji se pojavio na društvenim mrežama.

Alonso je trenersku karijeru počeo u akademiji Real Madrida, a potom je vodio rezervni tim Real Sociedada iz kojeg je stigao u oktobru 2022. godine u Bayer Leverkusen.

Dolazak španskog stručnjaka na klupu Leverkusena bio je pun pogodak čelnika ovog kluba jer niko ni slutio nije kakvu revoluciju će Alonso da im donese.

U nepune dvije godine Leverkusen je u potpunosti promijenio stil igre i počeo da djeluje dosta ofanzivnije što su naravno zasluge filozofije koju gaji nekadašnji španski fudbaler.

No, malo ko je slutio da će Leverkusen postati prvak Njemačke u Alonsovoj drugoj sezoni u tom klubu. Bayer ove sezone igra fantastično i daleko iza sebe ostavio je konkurenciju i prekinuo dominaciju minhenskog Bayerna.

Alonso je skrenuo na sebe pažnju drugih klubova i nije tajna da je imao ponude Bayerna i Liverpoola, ali je nedavno saopštio da ostaje u Leverkusenu i iduće sezone što je oduševilo navijače tog kluba.

Oglasi

Da on zaista misli o svakom detalju u igri njegove ekipe pokazao je i video koji se ovih dana pojavio na društvenim mrežama.

U pitanju je jedan od treninga Leverkusena koji je Alonso prekinuo kada je vidio da ekipa radi ono što ne treba. On insistira na tome da lopta ide što brže, ali da se ne šalju duge lopte bespotrebno.

Jedan od igrača Leverkusena je tokom vježbanja određene akcije poslao dugu loptu što je Alonsa itekako naljutilo.

Španac je odmah prekinuo trening njemačkog kluba i potom je sam demonstrirao kako ta akcija treba ići, te da nema nikakve potrebe da se šalje duga lopta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne, ne, ne. Nema dugih lopti. Dajte mi da vam pokažem", govorio je Alonso, a zatim uzeo loptu i demonstrirao ono što očekuje od svojih igrača.

On je 100% uključen u svaki trening svog tima i vodi računa o svakom potezu, a to je detalj s ovog treninga najbolje pokazao. Šta se tačno desilo možete pogledati na OVOM LINKU.

Top Komentari

Ajax11
Snimak sa početka sezone …
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi