U Minhenu je danas nastala ikonska fotografija Tuchela: Niko nikad nije otišao na ovakav način
Njemački stručnjak odlazi iz Bayerna, a ime njegovog nasljednika još nije poznato (Foto: EPA)

Za pamćenje

U Minhenu je danas nastala ikonska fotografija Tuchela: Niko nikad nije otišao na ovakav način

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel je nakon nešto više od godinu dana napustio klupu minhenskog Bayerna. Nije se iskusni stručnjak proslavio u redovima najvećeg njemačkog kluba i osim sretne titule s kraja prošle sezone sve ostalo je bilo za zaborav. Na odlasku iz kluba nastala je ikonska fotografija poznatog trenera.

Thomas Tuchel nakon nešto više od godinu dana napušta Bayern. Rukovodstvo kluba je prije nekoliko sedmica raskinulo saradnju s 50-godišnjim trenerom i odlučili su potražiti novog vođu tima.

Kada su shvatili da to baš i nije lako, pokušali su ga nagovoriti da ostane. Tražio je Tuchel ugovor do 2026. godine, a kada je rukovodstvo bavarskog kluba odbilo, on je odlučio da je kraj i da nema potrebe da se pregovori nastave.

Nije se Tuchel proslavio u Minhenu. Osim sretne titule s kraja prošle sezone nije napravio ništa značajno, a ove sezone velikan je ostao bez trofeja.

Danas je ekipa Bayerna imala posljednje druženje za ovu sezonu. Nakon toga je nastala zaista zanimljiva fotografija Thomasa Tuchela koju su napravili fotografi lista Bild.

Njemački stručnjak je biciklom napustio klub, a navijači bavarskog giganta već je nazivaju ikonskom.

Oglasi

Ako će po nečemu Tuchel ostati upamćen onda je to ova fotografija u koju bi definitivno moglo stati sve ono što je učinio za Bayern. Gotovo ništa.

Iskusni trener je Bayern vodio ukupno 61 put. Ostvario je učinak od 37 pobjeda, osam neriješenih rezultata i 16 poraza.

Tuchel neće praviti pauzu u trenerskoj karijeri. On bi jako brzo mogao put Engleske jer je nadvodno glavni kandidat za novog menadžera Manchester Uniteda, ako Nizozemac Erik ten Hag dobije otkaz.

Oglasi

Thomas Tuchel je u trenerskoj karijeri pored Bayerna vodio Mainz, Borussiju iz Dortmunda, PSG i Chelsea.

Bayern još nije našao novog trenera

Čelni ljudi Bayerna još uvijek nisu našli novog trenera. Pregovori s brojnim kandidatima su propali.

Duga je lista onih koji su odbili Bavarce, što djeluje poprilično nevjerovatno s obzirom na to da se radi o jednom od najvećih klubova svijeta.

Sve je počelo s Xabijem Alonsom, zatim je 'ne' rekao i Julian Naglesmann, a potom redom Ralf Rangnick, Oliver Glasner, Roberto De Zerbi i Roger Schmidt.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Max Eberl za sada se ne snalazi najbolje na mjestu direktora kluba. Pregovore očigledno vodi jako loše i treneri ga odbijaju kao na traci.

Vidjet ćemo kakvo će rješenje naći Bayern za narednu sezonu i ko će se prihvatiti posla na užarenoj klupi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Tako to biva kada je jedan klub povlašten u cijeloj historiji Bundeslige. Ne postoji takav klub u Njemačkoj, ni blizu, da su mu se štimale titule i sve drugo, ponekad je to bilo tragikomično, sudije su (navikli i po inerciji) sudile u korist Bajerna i kada je to bilo potpuno suvišno, protiv klubova koji su se već bili predali na terenu. Bajern je evidentno i očigledno oštećen u polufinalu protiv Reala, ali znajući da se Realu štima u UEFA-inim takmičenjima slično kao Bajernu kod kuće, ako je već trebali nekoga oštetiti drago mi je da je to bio Bajern, neka i oni jednom vide kako to izgleda kad te neko pokrade, dosta su drugi bivali pokradeni u njihovu korist. Ostaje mi još samo da od srca poželim i Realu da i njih sudije barem jednu sezonu prestanu gurati, ne treba da ih pokradu, dovoljno je da sude pošteno, biće im to kao da su ih pokrali.
0 0
user1583752673
Idi i ne vracaj se vise nikad!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi