Iznenađujuća imena: Bayern započeo pregovore s dvojicom trenera
Bayern otvorio pregovore s poznatim imenima iz Premier lige (Foto: EPA)

Kompany ili Frank

Iznenađujuća imena: Bayern započeo pregovore s dvojicom trenera

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern uskoro bi konačno mogao dobiti novog trenera, a prema posljednjim informacijama koje stižu iz Njemačke na klupu bavarskog velikana mogli bi sjesti Thomas Frank ili Vincent Kompany.

Thomas Tuchel nije prihvatio ponudu Bayerna da ostane trener i naredne sezone. Rukovodstvo kluba mu nije željelo dati ugovor do 2026. godine, pa je iskusni stručnjak na kraju ipak pokupio svoje stvari i napustio je klub.

Također, veliki broj trenera je odbio preuzeti velikana iz Minhena. Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, Oliver Glasner i Roger Schmidt odbili su ponude iz Minhena, pa je direktor Max Eberl još uvijek u poslu oko pronalaska novog trenera.

Njemački mediji tvrde da je Eberl obavio razgovore s dvojicom kandidata. To su menadžer Brentforda Thomas Frank i menadžer Burnleyja Vincent Kompany.

50-godišnji Thomas Frank na klupi Brentforda je od 2018. godine. Uveo je tim u Premier ligu i radi izuzetno dobar posao.

Tokom trenerske karijere vodio je danskog velikana Brondby, te omladinske selekcije Danske.

Oglasi

Vincent Kompany je za razliku od Franka mnogo poznatije fudbalsko ime. Prethodne dvije godine je vodio Burnley, a radio je još kao trener Anderlechta.

Naravno, legendarni Belgijanac je mnogo poznatiji po velikoj fudbalskoj karijeri. Godinama je igrao za Manchester City, a nastupao je još za Anderlecht i HSV.

Hoće li neko od ovog dvojca preuzeti Bayern vidjet ćemo u narednim danima. Pregovori su u toku, ali potrebno je zeleno svjetlo rukovodstva kluba koje u prethodnim danima nije baš bilo uspješno u pregovorima.

Dokaz tome su brojne odbijenice koje je klub dobio od poznatih trenerskih imena i očigledno je da se nešto ne radi kako treba u pregovorima.

Oglasi

Iza Bayerna je jedna zaista teška sezona u kojoj su ostali bez trofeja. Uspjeli su doći do polufinala Lige prvaka, no mala je to utjeha za navijače ovog kluba.

Nervoza je još veća jer se još uvijek ne zna ime novog trenera i zaista je nevjerovatno da brojni stručnjaci tek tako odbijaju ponude jednog od najvećih klubova na svijetu.

Olako su i mijenjali trenere u prethodnom periodu. Posljednji koji je imao nešto duži angažman je bio Pep Guardiola koji je klub vodio od 2013. do 2016. godine nakon čega je otišao u Manchester City.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potom su dolazili treneri koji su jako brzo završavali svoje epizode u Minhenu. Redom su klub vodili Jupp Heynckes, Niko Kovač, Hansi Flick, Julian Nagelsmann i Thomas Tuchel, no iako su neki od njih imali dosta uspjeha, rukovodstvo kluba ih je olako smjenjivalo.

Vidjet ćemo kako će proći novi trener, ali očigledno da su pojedini i odbili dolazak u Minhen svjesni pritiska i ekspresne opasnosti od otkaza.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amerinchi
E yebo majku kakve vi gluposti pisete
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi