Salihamidžić i Kahn na udaru, Bayern su doveli u neugodnu situaciju: "Zvuči kao šala, ali..."
Žestoke kritike prema nekadašnjim čelnicima Bayerna (Foto: AFP)

Problemi s platama igrača

Salihamidžić i Kahn na udaru, Bayern su doveli u neugodnu situaciju: "Zvuči kao šala, ali..."

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn dobili su otkaze na kraju sezone 2022/2023. Nakon relativno slabe sezone i samo jednog osvojenog trofeja glavni ljudi Bayerna zahvalili su se na saradnji dvojici direktora. Sada se tvrdi da je razlog što su otišli činjenica da su radili jako loš posao s finansijske strane i da su doveli najveći njemački klub u veoma neugodan položaj.

Hasan Salihamidžić je godinama radio kao sportski direktor minhenskog Bayerna. On je uz Olivera Kahna i Herberta Heinera imao ogromnu podršku upravnog odbora, no ona je nestala na kraju sezone 2022/2023.

Posljednjeg dana sezone Brazzo i Kahn su dobili otkaze. Mnoge je ovaj potez rukovodstva najvećeg njemačkog kluba iznenadio, posebno kada se zna da su u prethodnim godinama osvojili gotovo sve što su mogli.

Godinu dana kasnije u njemačkim medijima se pojavila priča kako su zapravo Hasan i Oliver napravili ozbiljan problem klubu. Nisu pazili na uravnoteženost plata koje su dogovarali s igračima i sada je u Minhenu ogroman problem.

Bayern se pokušava riješiti šestorice fudbalera ovog ljeta. Međutim, to im teško ide zbog visokih plata koje im nisu voljni ponuditi nigdje drugo.

"Bayern traži kupce za šestoricu fudbalera. Međutim, zbog visokih plata koje imaju, komplikovano ih je prodati", navodi list Kicker i nastavlja:

Oglasi

"Plate su velike čak i za timove iz Premier lige. Nema previše klubova koji bi im dali toliko novca. U klubu se razmatra i mogućnost da oni plaćaju dio plata samo da ih se riješe."

"Možda zvuči kao loša šala, ali sve je to posljedica lošeg vođenja kluba u prethodnim godinama. Max Eberl je unajmljen kako bi oporavio klub i uravnotežio plate", navodi ovaj list.

Naravno, Nijemci su odmah prstom uperili na prethodno rukovodstvo na čelu s Hasanom Salihamidžićem i Oliverom Kahnom. Oni su dogovarali transfere, plate i poslove, te se smatraju odgovornim u ovom slučaju.

Ipak, treba svakako istaći da je, posebno Hasan Salihamidžić, radio jako dobar posao što se transfer politike tiče. Doveo je velika imena u Minhen, no po mišljenju aktuelnog kadra davao im je previše novca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Realno gledajući gotovo svi fudbaleri gledaju novac prije svega. Da im je ponudio manje cifre oni sigurno ne bi pristali doći u klub, pa svaka priča ima dvije strane i pitanje je da li bi bilo uspjeha bez velikih pojačanja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vidorinac
Ovi se sjetili godinu dana nakon sto su ih otpustili da ih sada optuzuju !! Pa gdje ste bili gospodo iz uprave sve ove godine? Vi kao niste znali kolike plate imaju Vasi zaposleni ( igraci )...U Bayernu se bez znanja Hoenesa i Rummenugea ne moze kupiti ni toalet papir,a kamoli tako bitna stavka kao sto su ugovori i plate ,tako da ova prica ne pije vode. To je samo pranje svoje krivice od strane uprave...
1 0
BhFanatic84
Kakvi ste vi amateri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi