Njemačka slavila u komšijskom duelu, drama u grupi B
FOTO: EPA

EP u rukometu

Njemačka slavila u komšijskom duelu, drama u grupi B

Haris Zilić

Odigrana su preostala tri duela drugog kola na Evropskom prvenstvu u rukometu.

U grupi D, Njemačka je u komšijskom duelu bila bolja od Austrije rezultatom 34:29.

Njemačku je do trijumfa predvodio fenomenalni Kastening sa devet golova, dok je isti broj pogodaka kod Austrije zabio Frimmel.

U istoj grupi Poljska je opravdala ulogu blagog favorita i savladala Bjelorusiju sa 20:29 na krilima sjajnog Krajewskog koji je utakmicu priveo kraju sa sedam pogodaka.

Iz grupe D Njemačka i Poljska su obezbijedile plasman u drugi krug i njihov duel u posljednjem kolu dat će odgovor koliko će bodova prenijeti u narednu fazu.

U grupi B uzbudljiv duel odigrali su Portugal i Mađarska, a Mađari su slavili sa 30:31 i ostali u utrci za drugi krug. Junak Mađarske bio je Mathe sa osam postignutih pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U drugoj utakmici grupe B također drama, Island je bio bolji od Nizozemske sa 29:28. Gudjonsson je bio odličan sa osam pogodaka, dok je kod Nizozemske raspucan bio Smits sa čak 13 postignutih golova.

U ovoj grupi je sve otvoreno prije mečeva posljednjeg kola.

Top Komentari

Klicko
Hitlerovci hmmm
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi