Slavlje Norveške štafete

Svjetsko prvenstvo u biatlonu

Slavlje Norveške štafete

S. Mlaćo

Osmog takmičarskog dana na 51. Svjetskom biatlon prvenstvu u Oslu, Holmenkolen u odličnim uslovima, temperatura zraka u blagom plusu i bez vjetra na strelištu održena trka u štafeti 4x6.km u konkurenciji žena.

Norveška  štafeta osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju sa šest rezervnih metaka u vremenu 01:07:10. Francuskinje se kite sa srebrenom odličjem, sa osam rezervnih metaka i zaostatkom od 5,3 sekunde, bronzana medalja otišla je u Njemačku sa četiri rezervna metka i zaostatkom za šapmionkama od 28,6 sekundi.

Danas je na rasporedu trka štafeta 4x7,5.km u konkurenciji muškaraca, a start je predviđen za 15,30 sati.

Poslije osam takmičarskih dana i isto toliko održanih traka Francuska sa 9. medalja od toga 5. zlatnih 3. srebrene i 1. brinzana najuspješnija je nacija ja na 51. Svjetskom prvenstvu u Osalu ,  prate Norveška 2 - 2 - 2 , Njemačka 1 - 1- 3, Austrija 0 - 1 - 1, Italija 0 -1- 0 i Ukrajina 0 - 0- 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi