Ana Carrasco u Moto 3 prvenstvu?

Tinejdžerku povezuju sa prelaskom u JHK Laglisse

Ana Carrasco u Moto 3 prvenstvu?

Ana Carrasco bi mogla postati prva ženska osoba koja je vozila u Moto 3 takmičenju, nakon što su je počeli povezivati sa prelaskom u JHK Laglisse tim.

Ova tinejdžerka ima 15 godina i trenutno vozi u CEV Buckler Moto 3 kategoriji na svojoj Hondi. Trenutno je 17. u poretku i ima 20 bodova.

 

Laglisse je ove sezone koristio FTR Hondu, a očekuje se da u 2013. pređu na KTM, što je ova mlada vozačica spomenula i na svom Twitter profilu:

 

" IRTA je potvrdila listu za Moto 3 prvenstvo 2013. godine. Tim Laglisse će voziti na KTM-u, nadam se da je sve riješeno."

 

U španskim medijima se spominje i to da Laglisse želi potpisati  sa Maverickom Vinalesom koji je trenutno u Blusens Avintiji.

 

Iako bi mogla postati prva u Moto 3 prvenstvu, Carassco nije prva koja se takmičila u nekoj od kategorija. Taru Rinne iz Finske je bila prva žena koja je osvojila bodove tokom sezone 1988. godine. i to u lakoj kategoriji od 125cc. Najbolje pozicionira na kraju jedne utrke u historiji prvenstva u lakoj kategoriji je bila Tomoko Igata iz Japana sa osvojenim sedmim mjestom na VN Češke Republike tokom sezone 1995. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.