Domenicali: Pratili smo Kubicu, ali on se neće vratiti

Poljak je bio blizu Ferrarija

Domenicali: Pratili smo Kubicu, ali on se neće vratiti

Stefani Domenicali tvrdi kako će ekipa Ferrarija i dalje pažljivo pratiti proces oporavka Poljaka Roberta Kubice, ali sumnja da će se on vratiti na stazu.

Kubica se opravio dovoljno da može nastupati u reliju i da može voziti F1 simulator, međutim i dalje se muči sa zglobom desne ruke koji bi mu stvarao puno problema na pojedinim stazama.

" Pratili smo karijeru Roberta Kubice i dalje ćemo to raditi kada je u pitanju njegova povreda. Nažalost, islim da se nikad neće vratiti u Formulu 1 zbog svojih fizičkih problema. Mučio bi se u određenim situacijama koje zahtjevaju mogućost reakcije. To je šteta" rekao je Ferrarijev šef Stefano Domenicali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.