Hamilton: Rosberg je to napravio namjerno

Britanac tvrdi kako je Nico priznao

Hamilton: Rosberg je to napravio namjerno

Lewis Hamilton je ove sezone morao tri puta odustati, Australija, Kanada i sada Belgija. Nakon trijumfa na domaćem terenu, imao je ili tokom utrka ili kvalifikacija dosta problema, ali je dohvatio dva treća mjesta.

Na utrci za VN Belgije mučio od početka iako je odlično startao. U drugom krugu mu je nakon incidenta sa Rosbergom stradala guma, nakon čega je uslijedilo mučenje. Mučenje koje je rezultiralo povlačenjem u boks u samoj završnici.

Odmah posle trke Hamilton je prišao novinarima rekavši im kako je  Rosberg inicijalno priznao da ga je namjerno udario kako bi ga naučio lekciji i dokazao određene stvari...

" Imali smo sastanak nakon utrke na kojem je Nico praktički priznao kako je to uradio namjerno. Rekao je kako je mogao izbjeći kontakt, ali je na ovaj način želio nešto dokazati. Ako meni ne vjerujete pitajte Totta Wolffa i Paddyja Lowea. Svi znate, pitajte uostalom Fernanda Alonsa i ostale vozače, da ako protivnički bolid nije prešao visinu ramena i ako sam na trkačkoj liniji logično ja imam prednost. Morao je da ostavi malo prostora, tačno je da krivina nije bila opasna ali jednostavno to je tako " naglasio je
Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.