Hirvonen i dalje bježi Loebu
Finac ima 16 sekundi prednosti

Drugog dana relija u Švedskoj

Hirvonen i dalje bježi Loebu

M. Maksimović

Nakon dva dana relija u Švedskoj, Finac Mikko Hirvonen kao vodeći ima prednost od 16.6 sekundi ispred drugoplasiranog Sébastiena Loeba. Drugog dana relija vozilo se osam specijalnih ispita, Loebu su pripala tri, ali je u završnici zbog problema sa gumama prokockao sve ostvareno.

Tako da je Hirvonen ostao u vodstvu iako je bio najbrži na samo jedom specijalu. Na preostala dva je najbolje vrijeme imao Jari-Matti Latvala, dok su po jednom najbrži bili Čeg Prokop odnosno povratnik Grönholm. Svakako da je od pomenutih vozača najbolji posao napravio
Jari-Matti Latvala koji je izbio na treće mjesto ispred Danija Sorda.


Rezultati 2.dana:
1.Mikko Hirvonen (FIN/Ford Focus) 2:14:48.3
2.Sébastien Loeb (FRA/Citroën C4) + 16.6
3.Jari-Matti Latvala (FIN/Ford Focus) 51.4
4.Dani Sordo (ŠPA/Citroën C4) 1:46.2
5.Sebastien Ogier (FRA-Citroën C4) 2:42.1
6.Henning Solberg (NOR/Ford Focus) 4:17.9
7.Matthew Wilson (VBR/Ford Focus) 5:44.1
8.Mads Ostberg (NOR/Subaru Impreza) 5:57.3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.