Jorge Lorenzo nastavio svoju seriju pobjeda

Četvrto slavlje zaredom

Jorge Lorenzo nastavio svoju seriju pobjeda

Sedma utrka sezone u MOTO GP klasi protekla je u dominaciji Yamahe. Jorge Lorenzo i Valentino Rossi su obilježili utrku u kojoj je na kraju slavio Lorenzo sa manje od sekunde prednosti ispred timskog kolege. Treće mjesto je pripalo Daniju Pedrosi.

Lorenzo je krenuo siloviti od početka, probio se na prvo mjesto koje nije ispuštao do kraja. Kako su redom odustajali Crutchlow, Marquez, Pol Espargaro, Dovizioso i Alex Espargaro, jedini koji je držao ritam bio je upravo Rossi. Iskusni Rossi je spuštao svoj zaostatak, trudio se ali nije išlo. Lorenzo je čuvao svoje mjesto, Rossi je bio iza ali bez prave prilike za napad. Tako je Lorenzo danas proslavio četvrtu pobjedu u nizu, dok je Rossi ostao na prvom mjestu ukupnog poretka sa svega jednim bodom prednosti. dok je Andrea Iannone treći sa sa 94.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.