Loeb vodi prvog dana na Sardiniji
Raspoloženi Loeb

Prvog dana na Sardiniji

Loeb vodi prvog dana na Sardiniji

M. Maksimović

Sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb u Citroënu vodi nakon prvoga dana relija po Sardiniji koji se vozi u okolici grada Olbije.Loeb ima 33 sekunde prednosti ispred timskog kolege, Norvežanina Pettera Solberga, a trećeplasirani Finac Mikko Hirvonen u Fordu Fiesti zaostaje 53 sekunde.

Hirvonen je opasno zaprijetio Loebu, pred sedmi specijal se spustio na dvije sekunde zaostatka, ali je onda Fincu pukla guma,izgubio je previše vremena,Francuz je mogao odahnuti.Bez obzira na problem sa gumom, Hirvonen bi se mogao uključiti u borbu za prvo mjesto jer će Loeb startati kao prvi, a to nije poželjno.Ukupno je prvog dana voženo osam specijalnih ispita, Loeb je bio najbrži na četiri,tri su pripala Hirvonenu,jedan Solbergu.Dugo očekivani MINI pojavio se na Sardiniji, Dani Sordo je ostavio solidan utisak plasirao se na šesto mjesto sa minutom i 32 sekundi zaostatka za vodećim.


Prvi dan relija:
1.Sébastien Loeb (Fra,Citroën) - 1:27.47.0
2.Petter Solberg (Nor,Citroën) + 33.2 sek
3.Mikko Hirvonen (Fin,Ford) + 53.1 sek
4.Sebastien Ogier (Fra,Citroën= + 55.5
5.Mads Ostberg (Nor,Ford) + 1:04.7
6.Dani Sordo (Špa,Citroën) + 1:33.2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.