Lorenzo slavio na VN Italije

Španac ponovio prošlu godinu

Lorenzo slavio na VN Italije

M. Maksimović

Pet pobjeda, tri druga mjesta i tek jedno odustajanje. To su rezultati Španca Jorgea Lorenza u dosadašnjem dijelu sezone. Lorenzo je ove sezone slavio u Qataru, Francuskoj, Cataloniji, Velikoj Britaniji i danas u Italiji, na stazi Mugello.

Lorenzo je već na startu prošao zemljaka Danija Pedrosu na Hondi, vozača koji je dan ranije u kvalifikacijama ostvario najbolje vrijeme. Pedrosa je na kraju završio na trećem mjestu, Andrea Dovizioso na trećem.

Već nakon desetak krugova, Jorge Lorenzo je bez već problema držao prvo mjesto ispred Pedrose koji je u tim trenucima imao četiri sekunde prednosti u odnosu na Stefana Bradla. Takav poredak smo imali na vrhu do same završnice, kada kreće borba za treće mjesto. Dovizioso je pretekao Bradla koji je vodio bornu sa Nickyjem Haydenom. Svoju priliku sz tražili Rossi i Crutchlow, ali im je nedostajalo malo da zakompliciraju borbu za treće mjesto.

Nakon današnje utrke Jorge Lorenzo kao vodeći ima 185 bodova, dok je drugoplasirani Dani Pedrosa na 166. Treće mjesto drži Casey Stoner koji je podbacio danas u Mugellu.

U klasi Moto 2 pobjedu je proslavio Andrea Iannone, drugi je bio Pol Espargaro, treći Thomas Luthi. Što se tiče ukupnog poretka, Marc Marquez je sa 163 boda prvi, Espargaro i Iannone su nakon današnje utrke poravnati sa 129 bodova.Maverick Vinales je prošao prvi ciljem u utrci Moto 3 klase.Drugi je bio Romano Feneti, treći Sandro Cortese.Upravo Cortese drži vrh poretka u ovoj klasi sa 164 boda, Vinales je na 155, Luis Salom na 104.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.