"Mogu biti kao Federer u tenisu"

Valentino Rossi ne želi odustati

"Mogu biti kao Federer u tenisu"

Devetostruki svjetski šampion Valentino Rossi oglasio se povodom komentara da je ova sezona bila njegova posljednja šansa da osvoji titulu.

Rossi je sjajno vozio čitave sezone i većim dijelom je bio lider u ukupnom poretku vozača, ali ga je Jorge Lorenzo sjajnim finišom sezone uspio prestići.

Ovaj dvojac je do posljednje trke vodio veliku bitku, ali je Lorenzo u Valenciji pobjedio, dok je Rossi završio četvrti te je titula ortišla u ruke Italijana.

Na Rossijev račun su nakon toga stizali brojni komentari da je prestar i da je ovo bila njegova posljednja šansa da osvoji desetu tiulu. Ipak, on je odlučio svima odgovoriti.

"Vidim da kruže priče kako mi je ovo bola posljednja šansa za desetu titulu i kako je ovo moj kraj. Ja ću im reći da nisam u pravu i da nisam zabrinut", rekao je Rossi i dodao:

"Pomjeraju se granice, pogledajte Federera šta radi u tenisu. Dokazao sam sebi da mogu da se takmičim na najvišem nivou, a sada imam veliki motiv".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.