Nakon 22 godine ponovo na stazi bolid McLaren Honde

Prvo predstavljanje novog projekta

Nakon 22 godine ponovo na stazi bolid McLaren Honde

Teme:

Nakon 22 godine sutra će se ponovo na stazi u Silverstoneu pojaviti bolid McLarena sa Hondinim motorom. Tim iz Wokinga je potvrdio kako će u petak novinari imati priliku vidjeti bolid McLaren Honde koji će se moći slikati, dok na stazi ne smije preći više od 100 kilometara.

Na Silverstonu će se pojaviti korišteni eksperimentalni bolid koji nosi oznaku MP4-29H/1X1 i koji je razvijen u saradnji sa Hondom. Testni vozači Oliver Turvey i Stoffel Vandoorne će voziti ovaj bolid. Pored ovog bolida na stazi će biti još neki stari modeli iz vremena saradnje McLarena i Honde. Posljednji put je McLaren koristio Hondin motor 1992. godine, vozači su bili Ayrton Senna i Gerhard Berger. U periodu od 1988. godine do 1992. ekipa McLarena je osvojila četiri konstruktorska naslova. Ostaje pitanje u kojim će bojama i kako će uopšte izgledati bolid McLaren Honde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.