Odustali najveći favoriti
Sebastian Loeb

Kraj za Loeba, Ogiera, ali i Raikkonena

Odustali najveći favoriti

M. Maksimović

Drugi dan relija Australija, ponudio je dosta uzbuđenja. Najveći favoriti za pobjedu Citroënovi vozači Sebastien Loeb i Sebastien Ogier, izletjeli su sa staze.

Prvo se prevrnuo, do tog trenutka vodeći čovjek Sebastien Loeb, a onda je i drugi vozač Citroëna odustao. Sebastien Ogier je udario u drvo. Takvu situaciju su iskoristili vozači Forda,
Mikko Hirvonen koji je prvi ispred Jari-Mattija Latvale.

U ukupnom poretku nakon drugog dana Ogier na 15. mjestu zaostaje 24 minute i 37.7 sekundi, a Loeb na 20. mjestu 34 minute i 27.8 sekundi.

Finski vozač Kimi Räikkönen ne nastupa u Australiji, a taj nedolazak je Finca koštao eliminacije iz svjetskog prvenstva. Francuzi nisu željeli putovati u Australiju, ali će čini ipak ''otići na glavu''morati platiti kotizaciju organizatorima Australskog relija, kao i kaznu Međuanrodnoj federaciji autosportova (FIA) u iznosu od 16.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.