Ogier upisao treću pobjedu zaredom

Nakon Švedske i Meksika

Ogier upisao treću pobjedu zaredom

M. Maksimović

Francuz Sebastien Ogier nastavlja svoju sjajnu seriju ove sezone. Nakon Švedske i Meksika,  vozač Volkswagena je slavio i u Portugalu. 

Ogier je vodio od početka do kraja, prva dva dana su opasno prijetili Mads Ostberg i Dani Sordo, ali nisu uspjeli zaustaviti Francuza. Njegov Volkswagen je imao određenih problema sa kvačilom, ali je ostao na prvom mjestu. Dani Sordo je morao odustati, Ostberg je na kraju bio tek osmi sa velikim zaostatkom. Zato su svoju priliku iskoristili Mikko Hirvonen i Jari-Matti Latvala koji su se probili do postolja na drugom i trećem mjestu. Hirvonen je zaostao 58 sekundi za pobjednikom, Latvala više od četiri minute.

 

 

Rezultati:

1.Sebastien Ogier (Volkswagen) 4h07m38.7s

2.Mikko Hirvonen (Citroën) + 58.2

3.Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 4m04.5

4.Evgenij Novikov (M-Sport Ford) + 5m27.7

5.Nasser Al-Attiyah (M-Sport Ford) + 7m43.5

6.Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 9m39.8

7.Martin Prokop (Czech Ford) + 15m04.2

8.Mads Ostberg (M-Sport Ford) + 15m43.6

9.Khalid Al Qassimi (Citroën) + 15m56.9

10.Esapekka Lappi (Škoda) + 16m21.0

 

Ukupni poredak:

1.Sebastien Ogier (Volkswagen) 102 

2.Mikko Hirvonen (Citroën) 48

3.Sebastien Loeb (Citroën) 43

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.