Palmer: Vjerujem da imam mjesto u Formuli 1

Prvak GP2 serije najavio dolazak u Formulu 1

Palmer: Vjerujem da imam mjesto u Formuli 1

Britanac Joylon Palmer je novi prvak GP2 serije. U ovom trenutku Palmer ima 256 bodova, 56 više od drugoplasiranog Brazilca Felipea Nasra. Ove sezone je Palmer slavio na četiri utrke, pobjeđivao je u Bahreinu, Monacu, Italiji i Rusiji.

U GP2 seriji Palmer je prisutan od 2011. godine, prije toga je vozio Formulu 2, odnosno Formulu Palmer.
Nakon osvojene titule Palmer vjeruje kako je došlo vrijeme da nastavi karijeru kao F1 vozač.

" Čvrsto vjerujem da ću naredne godine imati svoje mjesto u Formuli 1. Moj prvi prioritet bila je titula u GP2 seriji u nekako sam razmišljao da ću nakon naslova u GP2 seriji krenuti u F1. Ja sam spreman, u odličnoj sam formi, dobro poznajem staze, gume, jer je GP2 serija dosta slična Formuli 1. Ja sam apsolutno spreman, ali pričekajmo narednih nekoliko sedmica " izjavio je Palmer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.