Pedrosa slomio ključnu kost

Pedrosa slomio ključnu kost

Šanse španskog motocikliste Danija Pedrose za osvajanje naslova svjetskog prvaka moto GP klasi znatno su smanjenje zbog loma ključne kosti.

Vozač Honde, trenutno drugi u ukupnom poretku, na današnjem treningu pred nedjeljni GP Japana u Motegiju je pao s motora i slomio ključnu kost, te tako šanse da se domogne naslova prvaka sveo na minimum.

Pedrosa, koji je lijevu ključnu kost slomio na tri mjesta, je bio jedini konkurent sunarodnjaku Jorgeu Lorenzu u prilici da ga spriječi u osvajanju šampionata. Pet utrka do kraja sezone Pedrosa je 56 bodova u zaostatku za Lorenzom.
Pedrosa je ove sezone imao niz izvrsnih rezultata. Pobijedio je u Sachsenringu, Indianapolisu i San Marinu te bio drugi u Assenu, Kataloniji, Brnu i Aragoniji.Ukupno je u karijeri ostvario 35 pobjeda, te se tri puta okitio naslovom svjetskog prvaka. Prvo je 2003.godine biop prvak u klasi do 125 cc, nakon čega je dva puta zaredom bio najbolji u klasi do 250 cc

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti