Poginuo Gareth Roberts
Ostaci uništenog Peugeota

Tragedija na rallyju u Italiji

Poginuo Gareth Roberts

M. Maksimović

Nova tragedija u svijetu auto-moto sporta.Mladi Gareth Roberts poginuo je u osmoj etapi IRC Targa Florio-Rallyja na Siciliji.

Roberts je bio suvozač Craiga Breena u Peugeotu 207 Super 2000 koji je završio u zaštitnoj ogradi.Spasilačke ekipe su odmah nakon nesreće krenule u akciju, ali nisu uspjele spasiti mladog vozača.Gareth Roberts se počeo bavi auto trkama 2004.godine, dok je partnerstvo sa Breenom krenulo od 2009.godine. Dvije godine kasnije njih dvojica su slavila WRC Academi kupu.Kompletan relly je nakon ove nesreće otkazan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.