Prva pobjeda za Hirvonena sa Citroenom

Finac uvjerljiv na reliju u Italiji

Prva pobjeda za Hirvonena sa Citroenom

Mikko Hirvonen je osvojio reli Italije koji je vožen na Sardiniji. U posljednje dvije etape je ušao sa vodstvom od prethodnog dana, bila je to njegova prva pobjeda sa Citroenom.

Od prvih etapa je Hirvonen zaostajao za Loebom na otvaranju u četvrtak, ali je u petak na prvoj etapi preuzeo vodstvo, nakon što je Francuz otišao sa staze.

 

Poslije toga niko nije uspio sustići Finca i on je svo vrijeme imao uvjerljivo vodstvo. Kroz ciljnu liniju je vozač Citroena prošao sa razlikom od preko jedne minute.

 

Evgeny Novikov je u međuvremenu ostao na drugoj poziciji i tako završio finalnu etapu sa svojim M-Sport Fordom, a treća pozicija je pripala Ottu Tannaku za kojeg je ovo bio prvi podij na ovom nivou.

 

Vodeći trojac su ispratili, Mads Ostberg na četvrtom, Sebastien Ogier i Chris Atkinson na petom i šestom mjestu.

 

Sebastien Loeb, koji je već osvojio prvenstvo, u ranom dijelu relija napustio je stazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.