Renault postaje fabrička ekipa

Sudbina Renaulta bi trebala biti jasnija uskoro

Renault postaje fabrička ekipa

Već dugo vremena se piše odnosno priča o sudbini kompanije Renault i njenoj budućnosti u svijetu Formule 1.Renault je trenutačno u nezahvalnom položaju, različite opcije su u igri.

Jedna je i ta da se se u najbrži cirkus Reanult vrati sa fabričkom ekipom. Za sada je Renault zastupljen kao dobavljač motora za ekipe Red Bulla i Toro Rossa, a postojeći ugovori ističu krajem sljedeće godine. Nezvanično, u ovom trenutku Renault nije daleko od odluke da se uskoro u Formuli 1 pojavi kao fabrička ekipa.

Za sada bi to išlo preko Lotusa. U Renaultu smišljaju završni plan koji bi predsjednik ove kompanije Carlos Ghosn potpisao u periodu ljetne pauze. Nije isključeno niti da se u slučaju povratka Renaulta pomoć od Ecclestonea i FOM-a bude jedna prava financijska injekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.