Rio Haryanto sljedeće sezone vozi za Marussiu?

Bio bi prvi vozač iz Indonezije u Formuli 1

Rio Haryanto sljedeće sezone vozi za Marussiu?

Rio Haryanto bi sljedeće sezone mogao voziti za Manor Marussia Formula 1 tim.

Indonezijac je trenutno vozač u GP 2, a pobjedio je ove sezone u tri trke tog šampionata. Sezonu je završio na četvrtom mjestu. 

On se već okušao u bolidu Formule 1 jer je bio rezervni vozač Manor Marussia tima. Ministar mladih i sporta Indonezije Imam Nahrawi navodno je spreman dati 15 miliona eura da osigura svom sunarodnjaku mjesto za volanom u Formuli 1 za sljedeću sezonu.

Ukoliko se ovo zaista ostvari, Haryanto će postati prvi vozač iz Indonezije koji će učestvovati u trkama Formule 1 i sigurno da bi pomogao da se ovaj sport dodatno popularizira u toj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.